Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Tarieven en vergoedingen

Op deze pagina vindt u informatie over tarieven en vergoedingen voor onze dienstverlening.

Geld

Verpleeghuiszorg

Als thuis wonen niet meer gaat, dan kunt u in aanmerking komen voor wonen in één van de woonzorgcentra van Cardia. U heeft daarvoor een indicatie nodig van het Wlz. Deze Wlz-indicatie kunt u aanvragen bij het CIZ, Centrum Indicatiestelling Zorg. In sommige gevallen doen wij dit voor u.

In de Wet langdurige zorg indicatie die het CIZ afgeeft staat een zorgprofiel. Een zorgprofiel beschrijft de zorgbehoefte. Om te komen wonen in één van onze verpleeg- of verzorgingshuizen dient u te beschikken over één van de onderstaande zorgprofielen.

  • VV5 Beschermd wonen met intensieve dementiezorg
  • VV6 Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging
  • VV7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding
  • VV8 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op verzorging/verpleging

Wonen in een woonzorglocatie wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt ook maandelijks een eigen inkomensafhankelijke bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK).

Welzijnsbijdrage

De financiering vanuit de Wet langdurige zorg is niet ingericht om onze welzijnsactiviteiten
geheel te bekostigen. Daarom vragen wij een eigen bijdrage per bewoner.

De eigen bijdrage bedraagt voor 2024 € 19,80 per maand en wordt jaarlijks op 1 januari geïndexeerd.

Lees hieronder meer informatie over de welzijnsbijdrage.

Volledig Pakket Thuis en Modulair Pakket Thuis

Wilt u graag zelfstandig blijven wonen, maar heeft u meer zorg nodig dan de thuiszorg van Cardia kan bieden? Dan is in sommige gevallen een Volledig Pakket Thuis (VPT) of Modulair Pakket Thuis (MPT) van Cardia mogelijk.

Om een vergoeding voor deze zorg te kunnen ontvangen heeft u een indicatie nodig voor Wlz, Wet langdurige zorg. Deze Wlz-indicatie kunt u aanvragen bij CIZ, Centrum Indicatiestelling Zorg. Voor VPT of MPT betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Dit is standaard een lage eigen bijdrage.

Zelf uw eigen bijdrage berekenen

De eigen bijdrage voor verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg, volledig pakket thuis en het modulair pakket thuis wordt berekend en geadministreerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Op de website van het CAK kunt u een berekening maken van uw eigen bijdrage. U kunt meer informatie over de Wlz vinden op: www.zorgwijzer.nl en www.hetcak.nl.

Zorg en verpleging aan huis

Als u thuis persoonlijke verzorging en/of verpleging nodig heeft, regelt uw wijkverpleegkundige de indicatie. Over het algemeen wordt de zorg vergoed door uw zorgverzekering. Uw eigen risico wordt hiervoor niet aangesproken. Als u een Wlz-indicatie heeft, wordt persoonlijke verzorging en/of verpleging thuis vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Casemanager dementie

Als u een casemanager dementie nodig heeft, kunt u dit aanvragen bij uw huisarts. De hulp die de casemanager dementie geeft, wordt vergoed uit de basisverzekering. Als u een Wlz-indicatie heeft, wordt een casemanager dementie vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Maatschappelijke ondersteuning

Als u zorg aan huis nodig heeft om zelfredzaam te blijven, vraagt u bij de gemeente een indicatie aan via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het gaat hier om niet-medische ondersteuning aan huis. Bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, vervoer, het ontvangen van individuele begeleiding of dagbesteding bij het Ontmoetingscentrum. Als u beschikt een Wlz-indicatie heeft, wordt deze ondersteuning thuis vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Wilt u meer informatie over de Wmo of ondersteuning thuis aanvragen? Dan kunt u terecht op de website van de gemeente Den Haag en de gemeente Rijswijk.

Huishoudelijke hulp

In Den Haag en Rijswijk betaalt u €20,60 per maand voor huishoudelijke hulp, tenzij u een minimum inkomen heeft. Dan is de huishoudelijke hulp gratis.

Zodra u een Wmo-aanvraag heeft gedaan, neemt de gemeente contact met u op voor een afspraak bij u thuis. Zij gaan met u in gesprek en onderzoeken wat voor uw situatie de beste mogelijke oplossing is.

Individuele begeleiding

Ook individuele begeleiding kunt u aanvragen bij uw gemeente. De gemeente betaalt de kosten voor ondersteuning van een individueel begeleider. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Als u een Wlz-indicatie heeft, wordt individuele begeleiding vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz).