Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Snel een plek nodig in een verpleeghuis?

Ouderen met een Wlz indicatie vanaf ZZP 5 kunnen op korte termijn terecht in onze locaties De Thuishaven, Landscheiding en Tabitha. Neem contact op met ons Klantenbureau voor meer informatie: 070-8008 888 of klantenbureau@cardia.nl.

Veelgestelde vragen

Zorg

Wat is een zorgprofiel?

In de Wet langdurige zorg indicatie die het CIZ, Centrum Indicatiestelling Zorg, afgeeft staat een zorgprofiel. Een zorgprofiel beschrijft de zorgbehoefte. Meer informatie over de inhoud van de zorgprofielen kunt u hier vinden.

Wie bepaalt welk zorgprofiel ik krijg?

Het CIZ, Centrum Indicatiestelling Zorg, kent het zorgprofiel toe. Meer informatie kunt u vinden op de website van het CIZ.

Wat is de Wet langdurige zorg?

Intensieve zorg wordt betaald vanuit de Wet langdurige zorg, de WLZ. Om aanspraak te kunnen maken op zorg vanuit de WLZ heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg, het CIZ.

Wat is een Volledig Pakket Thuis (VPT)?

Het Volledig Pakket Thuis is te vergelijken met de zorg in een woonzorgcentrum. U kunt 24 uur per dag een beroep doen op verzorging en verpleging. Uw appartement wordt schoongemaakt en alle maaltijden worden verzorgd. Meer informatie kunt u hier vinden.

Wat is een Modulair Pakket Thuis (MPT)?

Het Modulair Pakket Thuis (MPT) is een 'pakket zorg' voor mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Met een MPT krijgt u uw Wlz-zorg thuis. U verhuist dus niet naar een zorginstelling. Meer informatie kunt u hier vinden.

Wat is het verschil tussen een Modulair Pakket Thuis en een Volledig Pakket Thuis?

Het Volledig Pakket Thuis is te vergelijken met de zorg in een woonzorgcentrum. U kunt 24 uur per dag een beroep doen op verzorging en verpleging. Uw appartement wordt schoongemaakt en alle maaltijden worden verzorgd. Het grootste verschil met een Modulair Pakket Thuis is dat de zorg alleen op afspraak is (niet oproepbaar). De zorgaanbieder regelt niet uw maaltijden en huishoudelijke verzorging.

Hoe vraag ik thuiszorg aan?

Voor het aanvragen van thuiszorg neemt u contact op met ons Klantenbureau. Bel naar 070 8008 888 of mail naar klantenbureau@cardia.nl. Kijk ook hier voor meer informatie.

Als u huishoudelijke hulp nodig heeft, vraagt u eerst een Wmo-indicatie aan bij uw gemeente. Lukt het niet om zelf een Wmo-aanvraag te doen? Dan kunt u contact opnemen met de intakers van Cardia via intakershvz@cardia.nl. Of bel naar 070-800 8396. Onze medewerkers gaan met u in gesprek en kunnen samen met u of voor u de Wmo-aanvraag doen bij de gemeente.

Financiering

Wat kost thuiszorg?

Thuiszorg (persoonlijke verzorging en verpleging) wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw eigen risico wordt hiervoor niet aangesproken.

Wat kost het wonen in het verpleeghuis?

Voor opname in een woonzorgcentrum betaalt u maandelijks een eigen inkomensafhankelijke bijdrage. Deze bijdrage wordt berekend en geadministreerd door het CAK. Op de website van het CAK kunt u een berekening maken van uw eigen bijdrage. U heeft een indicatie nodig voor Wlz, Wet langdurige zorg. Deze Wlz-indicatie kunnen wij voor u aanvragen bij CIZ, Centrum Indicatiestelling Zorg.

Wat zijn de kosten voor individuele begeleiding?

De kosten voor ondersteuning van een individueel begeleider betaalt de gemeente. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Wat betaal ik voor huishoudelijke hulp?

Als u huishoudelijke hulp nodig heeft, betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Wilt u meer informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) waar huishoudelijke hulp onder valt of ondersteuning aanvragen? Lees dan deze brochure. Of kijk op de website van de gemeente Den Haag en de gemeente Rijswijk.

Welzijn

Kan ik als wijkbewoner deelnemen aan activiteiten bij een woonzorgcentrum?

Op de pagina’s van onze locaties staan alle activiteiten waar u aan kunt deelnemen.

Kan ik als wijkbewoner in het restaurant van een woonzorgcentrum komen eten?

In sommige locaties kunt u komen eten. Informeer bij de receptie van de locatie naar de mogelijkheden en hoe u zich kunt aanmelden of reserveren. De telefoonnummers van onze locaties zijn te vinden op de locatiepagina's.

Welke activiteiten worden er georganiseerd voor bewoners?

In onze gezellige huiskamers op de afdelingen kunt u deelnemen aan diverse activiteiten en is er wekelijks aandacht voor beweging om uw lichamelijke conditie te stimuleren. Naast beweging hechten wij veel waarde aan muzikale activiteiten. Onze welzijnsmedewerkers zetten diverse middelen in om contact te stimuleren of bewoners lekker te laten ontspannen. Het activiteitenaanbod vindt u op de pagina van de locatie. Veel activiteiten zijn gratis, voor sommige vragen wij een bijdrage.

Op de pagina’s van de verschillende locaties kunt u meer lezen over de activiteiten. Als bewoner leest u op de mededelingenborden en in de locatienieuwsbrieven precies wat er op het programma staat. Mocht u vragen hebben, kunt u terecht bij de verschillende coördinatoren Welzijn. U kunt hen bereiken via de receptie.

Welke activiteiten worden er georganiseerd voor wijkbewoners?

Wijkbewoners kunnen deelnemen aan diverse activiteiten binnen de woonzorgcentra van Cardia. Wij hebben daarnaast verschillende locaties voor Haags Ontmoeten. Haags Ontmoeten is er speciaal voor ouderen en hun mantelzorgers. Het is een plek in de wijk waar alle ouderen en mantelzorgers vrij binnen kunnen lopen. U ontmoet hier andere senioren, drinkt samen een kopje koffie en doet mee aan activiteiten. De Haags Ontmoeten locaties vindt u in heel Den Haag en bij onze Cardia locaties Landscheiding, Tabitha en de Ontmoetingscentra. Deelname aan Haags Ontmoeten is gratis. Neem voor meer informatie over Haags Ontmoeten contact op met de Welzijnscoördinator van de locatie.

Welke activiteiten worden er georganiseerd voor huurders?

De activiteiten die georganiseerd worden voor huurders verschillen per locatie. Veel locaties hebben een restaurant. Het is dan mogelijk om daar te komen eten of een kopje koffie te drinken. U krijgt als huurder maandelijks het locatienieuws. Het actuele activiteitenoverzicht vindt u ook op de locatiepagina van de locatie.

Wat zijn de kosten van de activiteiten voor huurders en wijkbewoners?

Neem voor meer informatie over de kosten van de activiteiten contact op met de coördinator Welzijn van de locatie.

De Thuishaven Seinpoststraat

Mag ik eigen meubilair meenemen naar De Thuishaven Seinpoststraat?

Ja, u mag eigen meubilair meenemen.

Thuiszorg

Kan ik deelnemen aan welzijnsactiviteiten georganiseerd door Cardia?

Wanneer u nog thuis woont, is het mogelijk om deel te nemen aan de activiteiten van de Ontmoetingscentra. Om deel te nemen aan het Ontmoetingscentra heeft u een zorgindicatie nodig. Bij het Ontmoetingscentrum zijn er wekelijks activiteiten.

Tabitha

Kan ik mijn eigen huisarts, tandarts en apotheek behouden?

U kunt uw eigen huisarts, tandarts en apotheek behouden wanneer u een zorgindicatie van VV04 heeft.
Het is wel belangrijk dat u navraagt of Tabitha binnen het postcodegebied valt van uw huisarts, tandarts of apotheek. Vanaf VV05 wordt er een arts, tandarts en apotheek ingezet vanuit Cardia.

Ontmoetingscentra

Hoe kan ik me aanmelden voor de dagbesteding van het Ontmoetingscentrum?

U kunt u zelf aanmelden voor de dagbesteding van het Ontmoetingscentrum. Het kan ook gedaan worden door een huisarts, casemanager, mantelzorger of iemand uit uw omgeving. Aanmelden kan via de coördinatoren van het ontmoetingscentrum.

Wat zijn de openingstijden van het Ontmoetingscentrum?

Locaties en tijden

Ontmoetingscentrum Den Haag Loosduinen

Mozartlaan 211A

2555 JE Den Haag

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 - 15.00 uur

Ontmoetingscentrum Den Haag Mariahoeve

Ivoorhorst 155

2592 TH Den Haag

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 - 15.00 uur

Ontmoetingscentrum De Thuishaven

Neptunusstraat 1

2586 HP Den Haag

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 - 15.00 uur

Ontmoetingscentrum Onderwatershof

Van Vredenburchweg 26

2282 SH Rijswijk

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Hoe is het vervoer geregeld voor het Ontmoetingscentrum?

Het vervoer voor het Ontmoetingscentrum wordt voor u geregeld. Heeft u geen indicatie, dan betaalt u een eigen bijdrage voor het vervoer richting het Ontmoetingscentrum, met uitzondering van het Ontmoetingscentrum De Thuishaven in Scheveningen. Als u het fijn vindt dan kunt u ook zelfstandig naar het Ontmoetingscentrum komen.

Is er ondersteuning vanuit het Ontmoetingscentrum voor de mantelzorgers?

Er is een mogelijkheid voor ondersteuning vanuit het ontmoetingscentrum voor mantelzorgers. Als mantelzorger kunt u gratis deelnemen aan het Alzheimer Café. Tijdens een informele bijeenkomsten krijgt u informatie over dementie en kunt u ideeën en ervaringen uitwisselen.

Overige vragen

Hoe lang is de wachttijd (wachtlijst) voor het wonen in één van de Cardia locaties?

Voor de actuele wachttijd kunt u contact opnemen met ons Klantenbureau via 070-8008 888, of klantenbureau@cardia.nl.

Kan ik de locatie komen bezichtigen?

Ja, dat kan. Bel of mail met het Klantenbureau voor het maken van een afspraak, of vul het contactformulier in.

Hoe kan ik me inschrijven voor een woning in een locatie?

Bij het Klantenbureau van Cardia kunt u zich inschrijven voor een woning in één van onze locaties. Bel of mail naar het Klantenbureau: 070 - 8008 888 of klantenbureau@cardia.nl. Of vul het contactformulier in. Dan bellen wij u terug.

De medewerker van het Klantenbureau helpt u bij de aanmeldprocedure.


Mag mijn partner meeverhuizen naar de woonzorglocatie?

In sommige locaties zijn speciale echtparenkamers beschikbaar. Informeer bij het Klantenbureau naar de mogelijkheden.

Hoe groot is de woning?

De woningen in onze woonzorgcentra hebben verschillende afmetingen. Bel of mail naar het Klantenbureau voor meer informatie: 070- 8008 888 of klantenbureau@cardia.nl.