Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Veelgestelde vragen

Zorg

Hoe weet ik voor welke zorg ik in aanmerking kom?

Wanneer u hulp en ondersteuning nodig heeft door dementie of lichamelijke aandoeningen, kan zorg of verpleging aan huis een goede oplossing zijn. Meer informatie over ons zorgaanbod aan huis kunt u hier vinden.

Wordt het steeds moeilijker om u thuis staande te houden en zelfstandig te wonen? Ook niet met hulp van familie en vrienden, thuiszorg en aanvullende diensten? Dan komt u misschien in aanmerking voor langdurige verzorgingshuiszorg of verpleeghuiszorg. U kunt dan bij Cardia komen wonen.

Wat is een zorgprofiel?

In de Wet langdurige zorg indicatie die het CIZ, Centrum Indicatiestelling Zorg, afgeeft staat een zorgprofiel. Een zorgprofiel beschrijft de zorgbehoefte. Meer informatie over de inhoud van de zorgprofielen kunt u hier vinden.

Biedt Cardia ook ondersteuning bij het aantrekken en uittrekken van steunkousen?

Cardia biedt ondersteuning thuis bij persoonlijke zorg (wassen/douchen, aan- en uitkleden, verzorging van haren, gebit, nagels, stomazorg, sondevoeding geven, katheterzorg) en verpleging zoals wondzorg en injecteren.

Biedt Cardia casemanagement?

Cardia biedt casemanagement voor dementie. Deze zorg wordt door de zorgverzekeraar vergoed en kan ook binnen een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) worden geboden. Neemt u contact op met het klantenbureau. Zij kunnen u verder helpen.

Biedt Cardia huishoudelijke hulp?

Cardia biedt huishoudelijke hulp. Wij kunnen u helpen met het aanvragen van deze beschikking bij de gemeente. Het aantal uren hulp dat u ontvangt is afhankelijk van de beschikking van de gemeente. Het klantenbureau helpt u graag verder.

Wat kost het als ik zorg thuis/huishoudelijke hulp wil afnemen?

Zorg Thuis (persoonlijke verzorging en verpleging) wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw eigen risico wordt hiervoor niet aangesproken.

Voor ondersteuning thuis (o.a. huishoudelijke hulp) wordt door de gemeente een inkomensafhankelijke eigen bijdrage gevraagd. Als u ook andere vormen van zorg ontvangt, wordt dit met elkaar verrekend zodat u nooit boven een bepaald wettelijk vastgesteld maximum uitkomt.

Ik heb meer zorg nodig. Wat moet ik doen?

U kunt het beste contact opnemen met het wijkteam waar u de zorg bij afneemt. Zij kunnen samen met u kijken wat er nodig is.

Wie bepaalt welk zorgprofiel ik krijg?

Het CIZ, Centrum Indicatiestelling Zorg, kent het zorgprofiel toe. Meer informatie kunt u vinden op de website van het CIZ.

Wat is een Volledig Pakket Thuis (VPT)?

Wilt u graag zelfstandig blijven wonen, maar heeft u meer zorg nodig dan de thuiszorg kan bieden? Dan kan het Volledig Pakket Thuis (VPT) een goede oplossing voor u zijn. Het Volledig Pakket Thuis is te vergelijken met de zorg in een woonzorgcentrum. U kunt 24 uur per dag een beroep doen op verzorging en verpleging. Uw appartement wordt schoongemaakt en alle maaltijden worden verzorgd. Meer informatie kunt u hier vinden.

Wat is een Modulair Pakket Thuis (MPT)?

Het Modulair Pakket Thuis (MPT) is een 'pakket zorg' voor mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Met een MPT krijgt u uw Wlz-zorg thuis. U verhuist dus niet naar een zorginstelling. Meer informatie kunt u hier vinden.

Wat is het verschil tussen een Modulair Pakket Thuis en een Volledig Pakket Thuis?

Het Volledig Pakket Thuis is te vergelijken met de zorg in een woonzorgcentrum. U kunt 24 uur per dag een beroep doen op verzorging en verpleging. Uw appartement wordt schoongemaakt en alle maaltijden worden verzorgd. Het grootste verschil met een Modulair Pakket Thuis is dat de zorg alleen op afspraak is (niet oproepbaar). De zorgaanbieder regelt niet uw maaltijden en huishoudelijke verzorging.

Wat doet een casemanager psychogeriatrie?

Woont u zelfstandig, maar heeft u of uw partner (beginnende) dementie? Vraagt u zich af of u nog wel veilig zelfstandig kunt wonen? Dan kunt u hulp krijgen van onze casemanager psychogeriatrie. De casemanager psychogeriatrie van Cardia helpt u om zo lang mogelijk veilig thuis te wonen. Meer informatie kunt u hier vinden.

Hoe vraag ik Zorg Thuis aan?

Cardia biedt diverse zorg en diensten aan huis. U kunt contact opnemen met het thuiszorgteam van uw wijk.

Rijswijk: 070 - 8008 550 (postcodegebieden: 2282 t/m 2291)
Mariahoeve: 070 - 8008 450 (postcodegebieden: 2591 t/m 2594)
Scheveningen: 06 - 267 52 206 (postcodegebieden: 2582, 2583, 2584 ER, 2584 TP, 2584 GB, 2585 JH, 2585 JV, 2586 AC, 2586 HC)
Loosduinen: 070 - 8008 350 (postcodegebieden: 2547, 2551 t/m 2555, 2564, 2571 (van loosduinsekade tot aan de nieuwendamlaan))

Voor huishoudelijke hulp gelden andere postcodegebieden. U kunt het beste contact opnemen met onze medewerkers van het team Huishoudelijke Verzorging via telefoonnummer: 070 - 8909256 of 070 - 8909258 tussen 8:30 - 13:00 uur of stuur een e-mail naar: hvz@cardia.nl.

Wat wordt er verstaan onder Zorg Thuis?

Onder Zorg Thuis verstaan wij persoonlijke verzorging en verpleging, individuele begeleiding, huishoudelijke hulp en casemanagement dementie.

In welke postcodegebieden leveren jullie Zorg Thuis?

Verzorging en verpleging thuis wordt geleverd op onderstaande postcodegebieden:

Rijswijk: 070 - 8008 550 (postcodegebieden: 2282 t/m 2291)
Mariahoeve: 070 - 8008 450 (postcodegebieden: 2591 t/m 2594)
Scheveningen: 06 - 267 52 206 (postcodegebieden: 2582, 2583, 2584 ER, 2584 TP, 2584 GB, 2585 JH, 2585 JV, 2586 AC, 2586 HC)
Loosduinen: 070 - 8008 350 (postcodegebieden: 2547, 2551 t/m 2555, 2564, 2571 (van loosduinsekade tot aan de nieuwendamlaan))

Voor huishoudelijke hulp gelden andere postcodegebieden. U kunt het beste contact opnemen met onze medewerkers van het team Huishoudelijke Verzorging via telefoonnummer: 070 - 8909256 of 070 - 8909258 tussen 8:30 - 13:00 uur of stuur een e-mail naar: hvz@cardia.nl.

Financiering

Hoe kom ik aan een indicatie (zorgprofiel)?

U kan een zorgprofiel aanvragen bij het CIZ. Op de site van het CIZ (www.ciz.nl) staat alle informatie hierover, als ook de noodzakelijke formulieren. Als u al zorg van ons afneemt zoals zorg thuis of casemanagement, dan kunnen wij u ook helpen met uw aanvraag. Neem daarvoor contact op met ons klantenbureau.

Wordt Zorg Thuis (verzorging en verpleging) vergoed?

Wanneer u persoonlijke verzorging en/of verpleging nodig heeft, wordt dit over het algemeen vergoed door uw zorgverzekering. Uw wijkverpleegkundige stelt de indicatie. Uw eigen risico wordt hiervoor niet aangesproken. Ook hoeft u geen eigen bijdrage te betalen wanneer u thuiszorg ontvangt.

Wat zijn de kosten voor individuele begeleiding?

De kosten voor ondersteuning van een individueel begeleider betaalt de gemeente. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Is de hulp van onze maatschappelijk werkers kosteloos?

De hulpverlening is kosteloos voor alle inwoners van Den Haag.

Wat betaal ik voor huishoudelijke hulp?

Als u huishoudelijke hulp nodig heeft, betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Wilt u meer informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) waar huishoudelijke hulp onder valt of ondersteuning aanvragen? Dan kunt u terecht op de website van de gemeente Den Haag en de gemeente Rijswijk.

Moet ik een eigen bijdrage betalen voor Volledig Pakket Thuis?

Voor Volledig Pakket Thuis betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Dit is standaard een lage eigen bijdrage. De eigen bijdrage wordt berekend en geadministreerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Op de website van het CAK kunt u een berekening maken van uw eigen bijdrage.

Moet ik een eigen bijdrage betalen voor Modulair Pakket Thuis?

Voor Modulair Pakket Thuis betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Dit is standaard een lage eigen bijdrage. De eigen bijdrage wordt berekend en geadministreerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Op de website van het CAK kunt u een berekening maken van uw eigen bijdrage.

Wat zijn de kosten voor het wonen in een verzorgingshuis?

De kosten voor het wonen in een verzorgingshuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). U betaalt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het CAK. Op de website van het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier uw eigen bijdrage berekenen. Daarnaast kunt u aanvullende abonnementen afsluiten. Deze zijn voor uw eigen rekening. U kunt denken aan telefonie, welzijnsbijdrage, kapper, pedicure of de was. Meer informatie over de kosten van het wonen bij Cardia kunt u vinden bij aanvragen en tarieven.

Wat zijn de kosten voor het wonen in een verpleeghuis?

De kosten voor het wonen in een verpleeghuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). U betaalt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het CAK. Op het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier uw eigen bijdrage berekenen. Daarnaast kunt u aanvullende abonnementen afsluiten. Deze zijn voor uw eigen rekening. U kunt denken aan telefonie, welzijnsbijdrage, kapper, pedicure of de was. Meer informatie over de kosten van het wonen bij Cardia kunt u vinden bij aanvragen en tarieven.

Wat zijn de kosten voor het Volledig Pakket Thuis?

De kosten voor het Volledig Pakket Thuis zijn opgesplitst in twee delen: de kosten voor de zorg en de kosten voor het huren van een woning

Wat zijn de zorgkosten voor het Volledig Pakket Thuis?

De zorgkosten voor het Volledig Pakket Thuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg. Dit geldt voor de zorg, maaltijden en het schoonhouden van de woonruimte. U betaalt wel een kleine inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK). Op de website van het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen.

Mantelzorg

Hoe kan Cardia mij als mantelzorger ondersteunen?

Mantelzorg kan intensief zijn, zeker in combinatie met een baan. Cardia kan u als mantelzorger op diverse manieren ondersteunen.

  • Informatie en advies: familieavonden en nieuwsbrief
  • Ondersteuning: gespreksgroepen, Alzheimer Café en scholing
  • Tijdelijke verlichting van uw zorgtaken: tijdelijk verblijf in het zorgcentrum

Neem voor meer informatie contact op met het klantenbureau. Zij kunnen u hier meer over vertellen.

Is er een mogelijkheid om andere mantelzorgers te ontmoeten?

In het Alzheimer café kunt u praten met lotgenoten en wordt er elke maand een thema rondom dementie behandeld. U kunt gewoon binnen lopen. Meer informatie kunt u hier vinden.

Welzijn

Ik zoek een goede dagbesteding voor mijn partner. Biedt Cardia dit?

Bij dagbesteding wordt er onderscheid gemaakt tussen Begeleiding-Groep en Behandeling- Groep. Cardia biedt geen dagbehandeling (Behandeling-Groep), wel bieden wij dagbesteding (Begeleiding-Groep) aan in onze ontmoetingscentra Mozartduin (Loosduinen) en Mariahoeve in Den Haag en in Rijswijk in het nieuw geopende ontmoetingscentrum Onderwatershof.

Kan ik als wijkbewoner deelnemen aan activiteiten bij een woonzorgcentrum?

Op de pagina’s van onze locaties staan alle activiteiten waar u aan kunt deelnemen.

Kan ik als wijkbewoner in het restaurant van een woonzorgcentrum komen eten?

Dat is zeker mogelijk. We vragen u wel van te voren te reserveren bij de recepties van onze woonzorgcentra. De telefoonnummers van onze locaties zijn te vinden op de locatiepagina's.

Wilt u een feestje vieren op één van onze locaties?

Ook voor uw verjaardag, high tea of receptie kan het restaurant of een andere ruimte gereserveerd worden. We verzorgen arrangementen op maat. Neem contact op met de locatie: Tabitha, Landscheiding, Onderwatershof of De Thuishaven en vraag naar de mogelijkheden.

Welke activiteiten worden er georganiseerd voor bewoners?

In onze gezellige huiskamers op de afdelingen kunt u deelnemen aan diverse activiteiten en is er wekelijks aandacht voor beweging om uw lichamelijke conditie te stimuleren. Naast beweging hechten wij veel waarde aan muzikale activiteiten. Onze welzijnsmedewerkers zetten diverse middelen in om contact te stimuleren of bewoners lekker te laten ontspannen. Het activiteitenaanbod vindt u op de pagina van de locatie. Veel activiteiten zijn gratis, voor sommige vragen wij een bijdrage.

Op de pagina’s van de verschillende locaties kunt u meer lezen over de activiteiten. Als bewoner leest u op de mededelingenborden en in de locatienieuwsbrieven precies wat er op het programma staat. Mocht u vragen hebben, kunt u terecht bij de verschillende coördinatoren Welzijn. U kunt hen bereiken via de receptie.

Welke activiteiten worden er georganiseerd voor wijkbewoners?

Wijkbewoners kunnen deelnemen aan diverse activiteiten binnen de woonzorgcentra van Cardia. Wij hebben daarnaast verschillende locaties voor Haags Ontmoeten. Haags Ontmoeten is er speciaal voor ouderen en hun mantelzorgers. Het is een plek in de wijk waar alle ouderen en mantelzorgers vrij binnen kunnen lopen. U ontmoet hier andere senioren, drinkt samen een kopje koffie en doet mee aan activiteiten. De Haags Ontmoeten locaties vindt u in heel Den Haag en bij onze Cardia locaties Landscheiding, Tabitha en de Ontmoetingscentra. Deelname aan Haags Ontmoeten is gratis. Neem voor meer informatie over Haags Ontmoeten contact op met de Welzijnscoördinator van de locatie.

Welke activiteiten worden er georganiseerd voor huurders?

De activiteiten die georganiseerd worden voor huurders verschillen per locatie. Veel locaties hebben een restaurant. Het is dan mogelijk om daar te komen eten of een kopje koffie te drinken. U krijgt als huurder maandelijks het locatienieuws. Het actuele activiteitenoverzicht vindt u ook op de locatiepagina van de locatie.

Wat zijn de kosten van de activiteiten voor huurders en wijkbewoners?

Neem voor meer informatie over de kosten van de activiteiten contact op met de coördinator Welzijn van de locatie.

Onderwatershof

Hoe werkt de inschrijving voor een woning bij Cardia Onderwatershof?

U kunt zich inschrijven voor Cardia Onderwatershof door contact op te nemen met Het Klantenbureau door gebruik te maken van het formulier op deze pagina. Het Klantenbureau belt u en doorloopt samen met u de aanmeldprocedure.

Heeft Cardia Onderwatershof een wachtlijst?

Ja. Onderwatershof heeft een wachtlijst. Een indicatie van de wachttijd kunt u vinden bovenaan de pagina. Voor de actuele wachttijd is het handig om contact op te nemen met Het Klantenbureau.

Waar vind ik de actuele wachttijd?

Voor de actuele wachttijd is het handig om contact op te nemen met Het Klantenbureau.

Kan ik de locatie komen bezichtigen?

Ja. Het is mogelijk om de locatie te bezichtigen en een rondleiding te krijgen. Laat een verzoek achter door gebruik te maken van het formulier op deze pagina of bel Het Klantenbureau voor het maken van een afspraak.

Welke zorg wordt er geboden in Cardia Onderwatershof?

Cardia biedt zorg aan mensen met dementie en met chronische, lichamelijke klachten (somatiek). Om te komen wonen in het verpleeghuisgedeelte van Onderwatershof heeft u minimaal zorgprofiel VV05 nodig.

Met welk zorgprofiel kunt u wonen in Onderwatershof?

Het verpleeghuisgedeelte van Onderwatershof is bestemd voor bewoners met dementie en bewoners met chronische lichamelijke aandoeningen.

Bewoners met dementie hebben een minimale zorgindicatie nodig van VV05.

Zorgprofiel VV05: Beschermd wonen met intensieve dementiezorg. Bewoners met dit zorgprofiel hebben behoefte aan intensieve begeleiding en verzorging en zijn (bijna) geheel zorgafhankelijk. Het accent ligt op intensieve begeleiding en ondersteuning van de cliënt.

Bewoners met somatische aandoeningen hebben een minimale zorgindicatie nodig van VV06.

Zorgprofiel VV06: Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging. Bewoners krijgen verzorging en begeleiding bij alledaagse dingen in een beschermde omgeving. Dat betreft bijvoorbeeld het wassen, opstaan en naar bed gaan en (zo nodig) hulp bij het eten.

Floriadehof

Hoe kan ik me inschrijven voor een woning in Floriadehof?

U kunt zich inschrijven voor een woning bij Cardia Floriadehof door contact op te nemen met Het Klantenbureau door gebruik te maken van het formulier op deze pagina. Het Klantenbureau belt u en doorloopt samen met u de aanmeldprocedure.

Waar vind ik de actuele wachttijd van Floriadehof?

Voor actuele informatie is het handig om contact op te nemen met Het Klantenbureau.

Kan ik Floriadehof komen bezichtigen?

Ja. U mag Floriadehof komen bezichtigen. Neem contact op met Het Klantenbureau. We plannen dan een bezichtiging met u in. Tijdens deze afspraak geven we u een rondleiding en vertellen we u over wat de locatie allemaal te bieden heeft.

Mag ik eigen meubilair meenemen naar Floriadehof?

Floriadehof levert een kledingkast, een nachtkastje en een hoog-laag bed. Er hangen daarnaast ook gordijnen en er is een ophangsysteem bevestigd aan de muur. Hier kunt u schilderijen of foto's aan ophangen. Het overige meubilair mag u zelf meenemen.

Met welk zorgprofiel kunt u wonen in Floriadehof?

Floriadehof is bestemd voor 64 bewoners met dementie. Zorg met verblijf valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Om voor deze woonvorm in aanmerking te komen heeft u een indicatie zorgzwaartepakket 5 (VV05) of 7 (VV07) nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Huurwoningen

Bij welke huurwoningen kan ik gebruik maken van Het Volledig Pakket Thuis?

In de Thuishaven is het mogelijk om te huren met Het Volledig Pakket Thuis in de Neptunusstraat en in de Seinpoststraat woningen. In de Neptunusstraat liggen 13 woningen en in de Seinpoststraat 130 woningen. Om gebruik te maken van het Volledig Pakket Thuis heeft u voor beide woningen zorgprofiel VV04 of hoger nodig

Hoe duur is een huurwoning van Cardia?

De kosten van een huurwoning van Cardia verschillen per locatie. Kijk voor de actuele tarieven op de locatiepagina.

Moeten de woningen nog gestoffeerd worden?

Nee, u kunt soms stoffering overnemen van de vorige huurder.

Verft Cardia de woningen vóór de oplevering van het appartement?

Nee, de woningen worden niet standaard geverfd voor de oplevering van het appartement.

Is er een koelkast of een oven aanwezig in het appartement?

Nee, in principe niet. Informeer bij de locatie voor de mogelijkheden.

Is er een berging aanwezig?

Dat verschilt per huurwoning. Informeer bij de locatie voor de mogelijkheden.

Is er een restaurant of een andere gezamenlijke ontmoetingsruimte aanwezig?

Dat verschilt per locatie. Informeer bij de locatie voor de mogelijkheden.

Beukenheim

Wat zijn de kosten voor het wonen in Beukenheim?

Voor informatie over de kosten voor het wonen in Beukenheim kunt u contact opnemen met Het Klantenbureau.

Mag ik eigen meubilair meenemen naar Beukenheim?

Ja. U mag eigen meubilair meenemen en de woning inrichten zoals u dit wilt. De woning wordt leeg opgeleverd door Rijswijk Wonen.

Kan ik in Beukenheim wonen met een Volledig Pakket Thuis?

Ja. U kunt in Beukenheim wonen met een Volledig Pakket Thuis (vpt). Hiervoor is minimaal een zorgindicatie van VV04 nodig.

De Thuishaven Neptunusstraat

Wat zijn de kosten voor het wonen in de Thuishaven Neptunusstraat?

Een netto huurwoning aan de Neptunusstraat kost € 745,44 per maand. De servicekosten bedragen € 70,-. De huur incl. servicekosten bedraagt € 815,44 p.m.

Kan ik in De Thuishaven Neptunusstraat wonen met een Volledig Pakket Thuis?

Ja. U kunt in De Thuishaven Neptunusstraat wonen met een Volledig Pakket Thuis. U heeft hiervoor minimaal zorgindicatie VV04 nodig. De kosten worden vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U betaalt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Voor het berekenen van deze bijdrage kunt u kijken bij de rekenmodule op de website van het CAK.

Mag ik eigen meubilair meenemen naar De Thuishaven Neptunusstraat?

Ja, u mag eigen meubilair meenemen.

De Thuishaven Seinpoststraat

Wat zijn de kosten voor het wonen in de Thuishaven Seinpoststraat?

Een netto huurwoning van 58 m2 aan de Seinpoststraat kost € 745,44 per maand. De servicekosten bedragen € 239,- incl. gas / water / licht. Een huurwoning bedraagt incl. gas / water / licht: € 984,44 p.m.
Een netto studio aan de Seinpoststraat kost € 660,58 per maand. De servicekosten bedragen € 183,50,- incl. gas / water / licht. Een studio bedraagt € 844,08 p.m.

Mag ik eigen meubilair meenemen naar De Thuishaven Seinpoststraat?

Ja, u mag eigen meubilair meenemen.

Kan ik in De Thuishaven Seinpoststraat wonen met een Volledig Pakket Thuis?

Ja. U kunt in De Thuishaven Seinpoststraat wonen met een Volledig Pakket Thuis. U heeft hiervoor minimaal zorgindicatie VV04 nodig. De kosten worden vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U betaalt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Voor het berekenen van deze bijdrage kunt u kijken bij de rekenmodule op de website van het CAK.

Hoe kan ik me aanmelden voor een huurwoning in de Seinpoststraat?

U kunt u aanmelden door contact op te nemen met Het Klantenbureau.

Is er een gasaansluiting in de huurwoning aanwezig?

Nee. Er is een aansluiting voor een elektrische kookplaat aanwezig.

Onderwatershof vrije sector huur

Wat kost het om te wonen in een vrije sector huurwoningen van Onderwatershof?

De vrije sector huurwoningen variëren in prijs. U betaalt minimaal € 800,- per maand voor een vrije sector huurwoning in Onderwatershof. Neem voor de precieze kosten contact op met Het Klantenbureau.

Professionele ondersteuning

Wat doet een geestelijk verzorger?

Elke locatie van Cardia heeft een eigen geestelijk verzorger. Hierin komt onze christelijke identiteit tot uiting. De geestelijk verzorger is er voor u als bewoner en uw naaste(n) maar ook voor alle medewerkers. Hij of zij neemt de tijd om met u in gesprek te gaan over geloofs- en/of levensvragen, als u daar behoefte aan heeft. De geestelijk verzorger organiseert kerkdiensten en vieringen, staat bewoners en familie bij in een naderend afscheid en biedt aandacht en pastorale zorg wanneer daar behoefte aan is.

Thuiszorg

Wat is thuiszorg met het Volledig Pakket Thuis?

Met een Volledig Pakket Thuis (vpt) krijgt u zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U kunt terecht in één van de woonzorgcentra van Cardia of volledig zelfstandig blijven wonen. Wanneer u zelfstandig woont, is het afhankelijk van uw locatie of VPT voor u een mogelijkheid is.

Bij VPT zorg kunt u denken aan de zorg die vergelijkbaar is met de zorg in een verzorgingshuis. U ontvangt persoonlijke zorg, maaltijden, personenalarmering en huishoudelijke hulp. Afhankelijk van uw situatie wordt bepaald welke diensten u nodig heeft van het Volledig Pakket Thuis.

Welke thuiszorgdiensten biedt Cardia?

De thuiszorgdiensten die Cardia biedt zijn heel divers. U kunt gebruik maken van het Volledig Pakket Thuis of het Modulair Pakket Thuis. Binnen één van deze pakketten kunt u gebruik maken van de volgende diensten: wijkverpleging en persoonlijke verzorging, Casemanagement dementie, Individuele begeleiding en huishoudelijke hulp. We bekijken samen met u welke diensten voor u van toepassing zijn.

Wat zijn de kosten van de thuiszorgdiensten van Cardia?

Wanneer u persoonlijke verzorging en/of verpleging nodig heeft, regelt uw wijkverpleegkundige de indicatie. In veel gevallen wordt de thuiszorg vergoed vanuit de zorgverzekeringswet. Bij een WLZ-indicatie (Wet Langdurige Zorg) betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage. U kunt deze bijdrage berekenen met behulp van de rekenmodule op de website van het CAK.

Kan ik deelnemen aan welzijnsactiviteiten georganiseerd door Cardia?

Wanneer u nog thuis woont, is het mogelijk om deel te nemen aan de activiteiten van de Ontmoetingscentra. Om deel te nemen aan het Ontmoetingscentra heeft u een zorgindicatie nodig. Bij het Ontmoetingscentrum zijn er wekelijks activiteiten.

Wonen

Wat zijn de huurkosten voor het huren van een woning met Volledig Pakket Thuis?

De kosten voor het huren van de woonruimte met Volledig Pakket Thuis worden niet vergoed vanuit de Wet langdurige zorg. Dit betekent dat u bij het huren van een woning zelf verantwoordelijk bent voor uw huisvesting en de kosten ervan. De zorgkosten worden wel vergoed zoals beschreven bij ‘Wat zijn de zorgkosten voor het huren van een woning met Volledig Pakket Thuis?’.

Wat is de Wet langdurige zorg?

Intensieve zorg wordt betaald vanuit de Wet langdurige zorg, de WLZ. Om aanspraak te kunnen maken op zorg vanuit de WLZ heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg, het CIZ.

Ergotherapie

Wordt de ergotherapeut vergoed vanuit de zorgverzekering?

Ja. Vanuit het basispakket krijgt u maximaal 10 jaar ergotherapie vergoed. Wanneer u een aanvullend pakket heeft, is het handig om hierover te informeren bij uw zorgverzekeraar.

De Thuishaven

Met welk zorgprofiel kan ik wonen in De Thuishaven?

Het verpleeghuisgedeelte van De Thuishaven op Scheveningen is bestemd voor bewoners met dementie en zorgprofiel VV05 of VV07 of bewoners met chronische lichamelijke klachten (somatiek) en zorgprofiel VV06 of VV08.

Landscheiding

Heeft Landscheiding een wachtlijst?

Ja. Landscheiding heeft een wachtlijst. U kunt uw gegevens achterlaten op deze wachtlijst. Wij benaderen u dan wanneer er plek is op de locatie van uw voorkeur. Neem contact op met Het Klantenbureau voor meer informatie over de actuele wachttijden of kijk op deze pagina voor een indicatie van de wachttijd.

Wat zijn de kosten voor het wonen in Landscheiding?

De kosten voor het wonen in een verzorgingshuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). U betaalt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het CAK. Op het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier uw eigen bijdrage berekenen. Daarnaast kunt u aanvullende abonnementen afsluiten. Deze zijn voor uw eigen rekening. U kunt denken aan telefonie, welzijnsbijdrage, kapper, pedicure of de was. Meer informatie over de kosten van het wonen bij Cardia kunt u vinden bij aanvragen en tarieven.

Mag mijn partner meeverhuizen naar Landscheiding?

Uw partner kan mee verhuizen naar woonzorgcentrum Landscheiding wanneer u beiden een zorgindicatie heeft. Landscheiding heeft hiervoor speciale echtparenkamers.

Tabitha

Zijn de woningen in Tabitha rolstoeltoegankelijk?

Niet alle woningen in Tabitha zijn rolstoeltoegankelijk. Informeer bij Het Klantenbureau voor de mogelijkheden.

Zit er een keuken in het appartement?

Er zit soms een keuken in het appartement en soms niet. Informeer bij Het Klantenbureau voor de mogelijkheden.

Is er een koelkast aanwezig in het appartement?

Er is soms een koelkast aanwezig in het appartement en soms niet. Informeer bij Het Klantenbureau voor de mogelijkheden.

Hebben de appartementen een aparte slaapkamer?

Nee. De appartementen in Tabitha hebben geen aparte slaapkamer.

Kan er in het appartement zelf gegeten worden?

Er kan in het appartement zelf gegeten worden, maar in principe wordt het eten in de huiskamers of het restaurant gestimuleerd. Overleg is altijd mogelijk.

Kan ik mijn eigen huisarts, tandarts en apotheek behouden?

U kunt uw eigen huisarts, tandarts en apotheek behouden wanneer u een zorgindicatie van VV04 heeft.
Het is wel belangrijk dat u navraagt of Tabitha binnen het postcodegebied valt van uw huisarts, tandarts of apotheek. Vanaf VV05 wordt er een arts, tandarts en apotheek ingezet vanuit Cardia.

Betaal ik huur voor een appartement in Tabitha?

Nee, u betaalt geen huur voor een appartement in Tabitha. U betaalt wel een eigen inkomensafhankelijke bijdrage. Deze bijdrage wordt berekend aan de hand van de rekenmodule op de website van het Centraal Administratiekantoor CAK.

Moet ik een eigen bed meenemen voor een appartement in Tabitha?

Nee. Tabitha levert een hooglaag-bed met indien nodig een hulpmiddel om uzelf makkelijker te kunnen verplaatsen in bed (bedpapegaai). Daarnaast krijgt u een matras, hoofdkussen, dekbed, beddengoed en handdoeken van Cardia.

Geestelijke verzorging

Ik ben niet betrokken bij een kerk, kan ik toch geestelijke verzorging ontvangen?
Ik heb al een eigen dominee, houd ik die dan wel?

Ontmoetingscentra

Wat voor mensen komen naar de dagbesteding van het Ontmoetingscentrum?

Naar de dagbesteding van het Ontmoetingscentrum komen mensen die behoefte hebben aan gezelschap en dagstructuur. Deze mensen hebben lichte tot wat verder gevorderde geheugenproblemen.

Aan welke activiteiten kan ik deelnemen bij het Ontmoetingscentrum?

Bij het Ontmoetingscentrum kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, gericht op activering en structuur. Denk bijvoorbeeld aan het samen bespreken van het nieuws, geheugentraining, tekenen, gymnastiek en schilderen. Een belangrijk en gezellig onderdeel van de dag is de gezamenlijke lunch.

Heb ik een zorgindicatie nodig voor de dagbesteding van Het Ontmoetingscentrum?

Het Ontmoetingscentrum heeft u een zorgindicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Een indicatie voor de Wmo vraagt u bij de gemeente aan, een indicatie voor de Wlz bij het Centraal indicatiebureau Zorg (CIZ). Heeft u hier nog vragen over? Dan kunt u contact opnemen met één van de coördinatoren van het Ontmoetingscentrum.

Hoe kan ik me aanmelden voor de dagbesteding van het Ontmoetingscentrum?

U kunt u zelf aanmelden voor de dagbesteding van het Ontmoetingscentrum. Het kan ook gedaan worden door een huisarts, casemanager, mantelzorger of iemand uit uw omgeving. Aanmelden kan via de coördinatoren van het ontmoetingscentrum.

Wat zijn de openingstijden van het Ontmoetingscentrum?

Locaties en tijden

Ontmoetingscentrum Den Haag Loosduinen

Mozartlaan 211A

2555 JE Den Haag

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 - 15.00 uur

Ontmoetingscentrum Den Haag Mariahoeve

Ivoorhorst 155

2592 TH Den Haag

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 - 15.00 uur

Ontmoetingscentrum De Thuishaven

Neptunusstraat 1

2586 HP Den Haag

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 - 15.00 uur

Ontmoetingscentrum Onderwatershof

Van Vredenburchweg 26

2282 SH Rijswijk

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Hoe is het vervoer geregeld voor het Ontmoetingscentrum?

Het vervoer voor het Ontmoetingscentrum wordt voor u geregeld. Heeft u geen indicatie, dan betaalt u een eigen bijdrage voor het vervoer richting het Ontmoetingscentrum, met uitzondering van het Ontmoetingscentrum De Thuishaven in Scheveningen. Als u het fijn vindt dan kunt u ook zelfstandig naar het Ontmoetingscentrum komen.

Kan de activiteitenbegeleider medicatie verschaffen of steunkousen aantrekken?

De activiteitenbegeleider kan niet helpen bij het verschaffen van medicatie of het aantrekken van steunkousen. Wij kunnen u wel helpen herinneren dat u de medicatie moet innemen.

Is er ondersteuning vanuit het Ontmoetingscentrum voor de mantelzorgers?

Er is een mogelijkheid voor ondersteuning vanuit het ontmoetingscentrum voor mantelzorgers. Als mantelzorger kunt u gratis deelnemen aan het Alzheimer Café. Tijdens een informele bijeenkomsten krijgt u informatie over dementie en kunt u ideeën en ervaringen uitwisselen.

De Entree

Wat zijn de kosten voor het wonen in De Entree?

Voor de tweekamerappartementen in De Entree geldt een 2 hurenbeleid. Dit betekent dat er twee verschillende huurbedragen zijn. De huur die voor u van toepassing is, is afhankelijk van uw inkomen.

U betaalt € 622,13 (netto):
* Als uw huishouden uit 1 persoon bestaat en uw jaarinkomen niet hoger is dan € 25.475,-.
* Als uw huishouden uit 2 personen bestaat en uw gezamenlijke jaarinkomen niet hoger is dan € 34.575,-.

U betaalt € 756,54 (netto)
* Als uw huishouden uit 1 persoon bestaat en uw jaarinkomen tussen € 25.475,- en € 44.035,- is.
* Als uw huishouden uit 2 personen bestaat en uw gezamenlijke jaarinkomen tussen € 34.575,- en € 48.625,- is.

De servicekosten zijn hetzelfde voor alle tweekamerappartementen en bedragen € 96,54.
Hiervan is € 25,06 subsidiabel. Hiermee berekent de Belastingdienst de huurtoeslag.