Wonen in een woonzorgcentrum

Op zoek naar een woning in een woonzorgcentrum? Heeft u (lichte) zorg nodig? Dan bent u van harte welkom in één van onze woonzorgcentra in Den Haag en Zoetermeer. U heeft hiervoor ten minste een indicatie nodig voor beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging (VV4). 

Bij Cardia woont u in een gastvrije en veilige omgeving. We zijn een organisatie die kleinschalig is georganiseerd met veel persoonlijke aandacht voor onze cliënten. Onze christelijke identiteit is daarbij een inspiratiebron. Wij verlenen zorg vanuit de gedachte dat iedere mens uniek is. U krijgt de zorg die het beste aansluit bij u en uw levensverhaal en levensgewoonten. Bij ons kunt u uzelf zijn. Wij zijn er voor u.

Intensieve zorg

Heeft u zeer intensieve zorg nodig vanwege bijvoorbeeld dementie of chronische lichamelijke aandoeningen? Als u een zorgindicatie VV05 of hoger heeft, komt u in aanmerking voor verpleeghuiszorg. Onze medewerkers geven u de aandacht en professionele verzorging die u nodig heeft. Ook staan de specialisten van de behandeldiensten voor u klaar. Denk hierbij aan fysiotherapie, logopedie, psychologie, ergotherapie.

Wonen voor mensen met dementie

Mensen met dementie zijn een kwetsbare en bijzondere doelgroep. Ook zij vinden een veilig en liefdevol thuis in onze woonzorgcentra. Cardia heeft de kennis, ervaring en betrokkenheid in huis om deze groep cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen. Afhankelijk van de aard van de dementie bepalen we welke locatie en woonvorm het beste past bij de cliënt. We doen dit zoveel mogelijk in samenspraak met de cliënt zelf en de mantelzorgers.

Veilig thuis

Cardia biedt mensen met dementie een veilig thuis waar ze zichzelf kunnen zijn. Vanuit de gedachte dat iedere mens uniek is en zijn eigen geschiedenis heeft, sluiten we in onze bejegening zoveel mogelijk aan bij het levensverhaal van de cliënt.

Verhuizen naar een woonzorgcentrum

Verhuizen naar een woonzorgcentrum is een grote stap. U sluit een periode van het leven af en begint een nieuwe. Bij Cardia doen we er alles aan om deze verandering voor u zo prettig mogelijk te maken en dat u zich thuis gaat voelen bij ons. U houdt waar mogelijk zelf de regie over uw leven. Wij zijn er om u te begeleiden en ondersteunen.

Activiteiten en maaltijden

Behalve voor zorg zijn wij er ook voor uw welzijn. Met activiteiten en gezamenlijke maaltijden creëren we mogelijkheden voor een gezellig en fijne dagbesteding. Dit aanbod passen we zo goed mogelijk aan uw voorkeuren en wensen aan. Meer informatie over ons welzijnsaanbod vindt u hier.

Onze locaties

Cardia heeft diverse woonzorgcentra in Den Haag, Scheveningen, Rijswijk en in Zoetermeer met verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg voor mensen met dementie of mensen met chronische lichamelijke aandoeningen die intensieve zorg nodig hebben. U vindt hier meer informatie over de locaties.

Aanvragen, vergoedingen en tarieven

Wilt u meer weten over de tarieven van onze woningen en zorg? Welk deel u vergoed krijgt en waar u moet zijn voor indicatiestelling? Lees dan hier verder.