« »

Geestelijke zorg

Aan alle woonzorgcentra van Cardia zijn geestelijk verzorgers verbonden. Zij nemen graag de tijd om u, waar nodig, te ondersteunen. Dit hangt samen met de christelijke inspiratie van Cardia: ieder mens is uniek en wordt gewaardeerd. Wij hebben aandacht en zorg voor het levensverhaal van elke bewoner. Levensvragen kunnen een belangrijke plek hebben in de laatste levensfase. De geestelijk verzorgers van Cardia scheppen ruimte waarin die vragen gesteld kunnen worden. 

Wie zijn de geestelijk verzorgers? 

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wanneer u in een locatie van Cardia komt wonen, zal een geestelijk verzorger kennis met u komen maken. In dit eerste gesprek verkennen zij, samen met u, wat ze voor u kunnen betekenen. 

Een persoonlijk gesprek

De geestelijk verzorgers zijn beschikbaar om met u te spreken over wat u bijvoorbeeld mooi of moeilijk vindt aan het ouder worden. Om met u stil te staan bij moeilijkheden uit het verleden of het heden. Onderwerp van gesprek is uw eigen levensverhaal, en wat daarin voorbij is gekomen aan vreugde en verdriet. Uitgangspunt is uw eigen geloofs- of levensovertuiging; wat u inspireert en kracht geeft.

Groepsactiviteiten

De geestelijk verzorgers organiseren diverse groepsactiviteiten, waarbij het mogelijk is andere bewoners te ontmoeten rond een bepaald verdiepend thema. 

Vrijwilligers

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die kunnen ondersteunen bij:

 
Vragen? Of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger?
Neem dan contact op met de geestelijk verzorger van de locatie. Klik hier voor de contactgegevens.