« »

Nieuws

Woonzorgcentrum Tabitha: 80 jaar zorg met bezieling en plezier!

Nieuws
28 MEI 2018
Donderdag 31 mei aanstaande viert woonzorgcentrum Tabitha aan de Mozartlaan in de Haagse wijk Loosduinen haar 80e verjaardag. Wat door een aantal bevlogen baptistenvrouwen in Scheveningen begon als initiatief om de nood in grote Haagse gezinnen vlak voor de Tweede Wereldoorlog te lenigen, is uitgegroeid tot een kleinschalige woonzorgverpleeglocatie met hart voor zorg en een sterke verankering in de buurt. En dat mag gevierd worden!


Muziek- en herinneringcafé met fototentoonstelling

De bewoners van Tabitha en hun familie worden door de dag heen getrakteerd op taart en muziek van toen en nu begeleid door een handdraai orgel. Op donderdag 31 mei is er van 15.30 uur tot 16.30 uur in de Golfslag een ‘herinneringcafé. Tafelgasten Annie en Pieter Dijk, ‘Tabithanen’ van het eerste uur, vertellen met een knipoog over hun kijk op ouderen toen en nu. Annie waste als tiener al af in de keuken van Tabitha en Pieter bemande twaalf jaar lang de receptie. Wout Huizing verhaalt over de veranderingen in de (geestelijke) zorg in de afgelopen 25 jaar en aanwezigen worden ook uitgenodigd hun ervaringen te delen. Aansluitend wordt een kleine fototentoonstelling geopend. Bewoners, familie, buurgenoten en vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd en de toegang is gratis.

Familieavond: zingeving in mantelzorg
’S avonds is er een familieavond waarin Wout Huizing met de aanwezigen in gesprek gaat over zingeving in mantelzorg. Mantelzorg voelt vaak meer als een ‘loden last’ dan een ‘warme jas’. Hoe kan mantelzorg van betekenis blijven voor jezelf en verbondenheid geven met de ander? Wout Huizing was van 1985 tot 2008 geestelijk verzorger van Tabitha en werkt sinds dien als stafwerker bij Reliëf (christelijke vereniging van zorgaanbieders).

 

Pagina terug