Woonzorglocatie Floriadehof in Zoetermeer

Floriadehof is een moderne en duurzame woonzorglocatie voor 64 mensen met dementie. Het is gevestigd op een prachtige locatie, in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer en omringd door veel natuur en winkels. Wonen in Floriadehof betekent aandacht voor rust, beleving, verbinding, harmonie, duurzaamheid, modern, een veilig thuis en persoonsgerichte zorg vanuit christelijke waarden. Heeft u verpleging nodig? U bent van harte welkom in onze woonzorglocatie!

In het kort
  • omgeving Dichtbij het winkelcentrum
  • omgeving Lekker wandelen in het park
  • faciliteiten Nieuwste technologieën
  • faciliteiten Veel activiteiten
  • specialisatie Kleinschalig wonen
Virtuele tour
Bel direct 079- 8009500
Uitgebreide informatie

Unieke, duurzame locatie in Zoetermeer

Een veilig thuis
Floriadehof heeft 4 etages en op iedere etage zijn twee woningen gevestigd. U woont samen met 7 andere bewoners in deze woning. U heeft uw eigen zit-slaapkamer met badkamer en toilet. Overdag kunt u activiteiten doen in de woonkamer of in één van de ruimtes waar activiteiten georganiseerd worden. We willen in Floriadehof per woning een familiegevoel creëren. Daarom eten we dagelijks met elkaar en werken we met vaste teams. Zo creëren we een veilig thuis.

Persoonsgerichte zorg vanuit christelijke waarden
We bieden persoonlijke zorg en behandeling die nodig is om het wonen in Floriadehof zo comfortabel mogelijk te maken. Deze persoonsgerichte zorg doen we vanuit christelijke waarden. Dit kunt u terugzien in de aandacht die we besteden aan levensvragen en identiteit. Er is een geestelijk verzorger die diverse activiteiten aanbiedt die gericht zijn op zingeving. Er worden daarnaast ook kerkdiensten gehouden.

Verbinding
We willen Floriadehof tot een fijn en veilig thuis voor u maken. Dit doen we niet alleen maar samen met mantelzorgers en familieleden. We vinden het belangrijk dat familie zich welkom voelt. Ze kunnen de zorg en ondersteuning volgen in het elektronisch cliëntendossier. Mantelzorgers en familieleden kunnen daarnaast deelnemen aan activiteiten of een keer helpen met het koken. We verwachten dat uw mantelzorger een actieve bijdrage levert aan onze activiteiten. We gaan graag samen in gesprek over welke activiteit het beste aansluit.

Harmonie
We vinden het belangrijk dat er harmonie is in Floriadehof. Daarom hebben we binnen een warme sfeer gecreëerd waarin veel groen te vinden is. In de huiskamer voeren zachte kleuren de boventoon, maar er zijn ook vrolijke wanden met bloemen. Overal ziet u de vrolijke bloemen terugkomen door pand!

Duurzaam
Floriadehof is een duurzame locatie, wat uniek is in de regio. Het dak ligt vol met zonnepanelen en Floriadehof is voorzien van een warmtepomp. Deze warmtepomp is energiezuinig en zorgt in de zomer en in de winter voor een aangenaam klimaat.

Modern
Onze woonzorglocatie is modern en eigentijds. Zo kunt u in de huiskamers via de televisie persoonlijke foto’s en video’s bekijken en kunt u via Google Home mini’s muziek luisteren en vragen stellen. Daarnaast maken we gebruik van moderne technologie waardoor u vrij kunt rondlopen en bij mooi weer lekker buiten kunt wandelen.

Beleving
Er zijn elke dag activiteiten waardoor u zich niet hoeft te vervelen. Deze activiteiten vinden plaats op de huiskamers. Denk bijvoorbeeld aan muziek, schilderen of geheugentraining. Er komen er ook vaak mensen langs, zoals een draaiorgel of een ijscoman. De activiteiten worden afgestemd op uw persoonlijke behoeftes.

Rust
Rust is ook erg belangrijk binnen Floriadehof. We betrekken u bij de dagelijkse gang van zaken, u mag bijvoorbeeld helpen met koken. Daarmee creëren we een rustige en natuurlijke sfeer. Daarnaast zijn er bepaalde bezoektijden waardoor onze bewoners ook hun rustmomenten hebben.

Floriadehof is bestemd voor 64 bewoners met dementie. Zorg met verblijf valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Om voor deze woonvorm in aanmerking te komen heeft u een indicatie          zorgzwaardepakket 5 (VV05) of 7 (VV07) nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Zorgprofiel VV05: Beschermd wonen met intensieve dementiezorg. Bewoners met dit zorgprofiel hebben behoefte aan intensieve begeleiding en verzorging en zijn (bijna) geheel zorgafhankelijk. Het accent ligt op intensieve begeleiding en ondersteuning van de cliënt. 

Woningen

Heeft u een vraag die bedoeld is voor een woning? Dan kunt u het beste contact opnemen met de woning zelf. Hier vindt u de verschillende nummers van de woningen in Floriadehof. 

Binnenpark
Buytenpark
Westerpark
Van Tuyllpark
Burg. Hoekstrapark
Wilhelminapark
Balijbos
Bentwoud

0798009571
0798009572
0798009573
0798009574
0798009575
0798009576
0798009577
0798009578

Op de kaart
Vestiging
Floriadehof
Willemijngang 40
2719 BR Zoetermeer
Bel direct 079- 8009500