« »

Zorg aan huis

Wilt u graag thuis blijven wonen, maar heeft u wel wat hulp nodig om uzelf of iemand anders te verzorgen? Wij helpen u graag om zo zelfstandig mogelijk te blijven wonen. Onze wijkverpleegkundigen helpen u ook bij het aanreiken van medicijnen, geven van injecties en verzorgen van uw wond of stoma.

Wijkverpleging

Met een klein, vast team van zorgprofessionals bieden onze wijkteams hulp bij de persoonlijke zorg en verpleging. De wijkverpleegkundige regelt, in overleg met u, de zorg die nodig is. Van indicatie tot de zorg aan huis. Meer informatie? Neem dan contact op met de wijkteams. Vraag bij de receptie naar de dienstdoende wijkverpleegkundige.

 

Persoonlijke zorg en verpleging

Als u graag zo lang mogelijk thuis blijft wonen, maar wel wat hulp nodig om uzelf of iemand anders te verzorgen, dan kan persoonlijke verzorging een uitkomst zijn. Wij helpen u graag om zo zelfstandig mogelijk te blijven wonen, Onze wijkteams helpen u bij:

Persoonlijke zorg


Verpleging

Onze wijkteams staan elke dag voor u klaar tussen 07.30 en 23.00. 

Woont u in de seniorencomplexen direct grenzend aan onze locaties? Dan kunt u een abonnement nemen op personenalarmering. Neem contact op met de woonzorgconsulent voor meer informatie.

Indicatie en kosten
Heeft u een WMO-indicatie voor persoonlijke verzorging bij een niet-medische oorzaak? Bijvoorbeeld omdat u een zintuiglijke, verstandelijke of psychiatrische beperking heeft? Dan krijgt u ondersteuning van uw gemeente. Dit staat in de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Meer informatie.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Wilt u vanuit een Persoonsgebonden Budget de zorg zelf regelen, dan helpt de Wijkverpleegkundige u graag met het invullen van het formulier en het opstellen van een zorgplan. Uw zorgvraag moet dan wel aansluiten bij één of meer van de voorwaarden die de verzekering stelt. Uit de indicatie moet blijken dat:

Wijkverpleging is bedoeld voor volwassen mensen met een lichamelijke beperking en kwetsbare ouderen. Ook voor ouderen met (beginnende) dementie. Het gaat om mensen die geneeskundige zorg nodig hebben en voor mensen met een hoog risico dat die zorg nodig zal zijn.

Specialistische zorg

Naast verpleging zijn de wijkteams ook beschikbaar voor specialistische zorg. Denk aan het verzorgen van een katheter en het wisselen van een sonde. De kosten voor specialistische zorg zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw zorgverzekering.

Hulp bij dementie en zorg in de laatste levensfase

Wij richten ons ook op de verzorging en begeleiding van mensen met dementie of mensen in hun laatste levensfase. Hierbij hebben we aandacht voor verlies en geloof.

Zorg na ziekenhuisopname

Heeft u hulp nodig omdat u van een ziekte herstelt of net uit het ziekenhuis komt? Dan is verpleegkundige zorg aan huis een uitkomst. Denk aan het verzorgen van een wond, het toedienen van medicijnen, injecties of zuurstof.

Meer informatie.