« »

Financiering

Onze medewerkers en vrijwilligers bieden u elke dag de warme aandacht en de professionele zorg die u nodig heeft om uw leven zo prettig mogelijk te maken. Heeft u psychogeriatrische problemen, dan zijn er mogelijkheden voor extra zorg. Een vaste groep van zorgmedewerkers en activiteitenbegeleiders bieden deze extra zorg en begeleiding. Cardia biedt verpleeghuiszorg en verzorgingshuiszorg voor bewoners met somatische (lichamelijke) en psychogeriatrische (PG) aandoeningen en beschikt over een behandelteam bestaande uit een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, ergotherapeut, fysiotherapeut en een diëtiste.

Vergoeding kosten langdurige zorg (Wlz)

Voor de kosten van onze langdurige zorg kunt u mogelijk een volledige of gedeeltelijke vergoeding krijgen. Het CIZ bekijkt of u recht heeft op zorg vanuit de Wlz. Zij geven ook aan hoeveel zorg en ondersteuning u nodig heeft en wat u vergoed krijgt. Meer informatie kunt u lezen op de website van het CIZ: www.ciz.nl

Zorgkantoor
Wanneer u een indicatie heeft ontvangen kunt u bij het zorgkantoor uw voorkeur voor de zorgaanbieder aangeven. Zij regelen vervolgens dat u de zorg krijgt van deze aanbieder. Het zorgkantoor van CZ regelt dit voor de langdurige zorg in de regio Den Haag en Rijswijk. Kijk hier voor meer informatie.

Financiering aanvullende diensten
Samen met u maken we een zorgleefplan waarin staat beschreven welke zorg en ondersteuning u van ons kunt verwachten. Welzijnsactiviteiten, de kapper, wassen van uw kleding en uitstapjes worden niet door de Wlz vergoedt. Wanneer u hier gebruik van wilt maken betaalt u een eigen bijdrage. Voor de actuele prijzen kunt u contact opnemen met de woonzorgconsulente van de locatie.

Overgangsrecht?
Kijk hier voor meer informatie over het overgangsrecht van de Wlz. Wanneer u hier recht op heeft, beoordeelt het CIZ of u nog steeds in aanmerking komt voor zorg uit de Wlz.

Eigen bijdrage
Afhankelijk van uw inkomen, eigen vermogen en gezinssamenstelling betaalt u een eigen bijdrage voor de langdurige zorg. De hoogte is wettelijk vastgesteld. U kunt hier uw eigen bijdrage bereken.

Contact
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze woonzorgconsulentes. Zij helpen u graag verder!