« »

Nieuws

Annette, verzorgende IG wijkzorg: ,,de vrijheid van deze functie spreekt mij erg aan!’’

Nieuws
10 NOV 2017
Annette is al 11 jaar werkzaam bij Cardia en vanaf 2013 doorgestroomd naar de functie van VIG-er in de thuiszorg bij Landscheiding. ,, De vrijheid van deze functie spreekt mij erg aan. Je werkplek wisselt steeds doordat je van cliënt naar cliënt gaat en je steeds bij iemand anders thuiskomt, die afwisseling vind ik erg leuk!’’

,,Na ruim 25 jaar ertussenuit te zijn geweest wilde ik weer graag terug de zorg in. De thuiszorg kende ik toen nog niet zo goed, maar doordat ze daar personeel zochten ben ik gaan kijken of het wat was en ik ben niet meer weggegaan. Het bevalt me nog steeds erg goed. Je komt bij mensen thuis waar ze misschien al 40/50 jaar wonen. Het is een vertrouwde omgeving voor ze. Met mijn cliënten heb ik een echte band opgebouwd, sommige cliënten ken ik al 8 jaar!

Met mijn collega’s heb ik ook veel contact. Je moet deze contactmomenten wel zelf creëren, anders kan het vrij eenzaam zijn. Wij komen ’s ochtends altijd even bij elkaar en kijken samen wat er speelt. Soms pakken we ook tussendoor momenten om met elkaar (af) te spreken en ik kan altijd terugvallen op mijn collega’s en zij op mij. In het thuiszorgteam van Landscheiding werken eigenlijk alleen maar lieve collega’s.

De cliënten thuis zijn over het algemeen iets beter dan intramuraal. Al merk ik dat de wijk ook wel steeds pittiger wordt. Toch vind ik de werkdruk meevallen. Ik heb altijd wel genoeg tijd om de mensen te helpen. Je wilt ze de best mogelijke zorg geven, soms is het dan wel jammer dat je niks extra’s kan doen zoals even een wandeling maken of een lekker ontbijtje verzorgen. Het leuke aan dit werk vind ik dat je nooit weet wat er die dag gaat gebeuren. Het werk is eigenlijk alleen maar mooi. 

Het belangrijke in deze functie is dat je geduld hebt en liefde voor het vak. Daarnaast moet je natuurlijk open staan voor de oudere mens. De cliënten die ik heb vinden het altijd fijn dat je geweest bent. Je krijgt direct waardering voor wat je doet. Ik zou echt niks anders meer willen!’’

Lijkt dit werk jou ook interessant? Kijk dan even naar deze vacature!
Pagina terug