« »

Nieuws

Medewerker aan het woord

Nieuws
24 JUL 2017

Zo’n 700 medewerkers zetten zich dagelijks in voor onze cliënten. Zo ook Swetlana Malaya. Swetlana is in februari in Duinrust aan de slag gegaan als leerling Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG). Zij neemt ons een dagje mee achter de schermen van Duinrust en laat zien wat haar baan zo interessant en veelzijdig maakt.  

Studie
Swetlana volgt een opleiding aan het ID College. Ze is erg trots dat ze bij Cardia de mogelijkheid krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Sommige dagen bestaan voor Swetlana volledig uit het uitvoeren van haar studieopdrachten, zo ook deze dag. Ze vertelt: “Ik mag hier elke dag een verpleegtechnische handeling oefenen als ik wil. Van medicijnen uitdelen onder begeleiding, benen zwachtelen, wonden verzorgen tot injecties toedienen.”

Ervaren collega’s
De collega’s van de leerling zijn altijd bereid om haar te helpen. “Gerda van der Sluis is mijn werkbegeleidster. Als ze afwezig is, staan de andere gediplomeerden voor mijn vragen klaar en helpen ze mij graag.” Swetlana is onder de indruk van de kennis van haar collega’s. “Alle verzorgenden hier zijn deskundig en hebben veel ervaring in de zorg. Sommige collega’s werken hier al meer dan dertig jaar!”

Ouderen in beweging
Verder gaf een bewegingsagoog van Cardia Landscheiding deze dag een interessante les. “Er werd verteld over het nut van beweging voor ouderen. Vervolgens zijn wij met de cliënten een spel gaan doen om de motoriek te stimuleren. Iedereen deed heel enthousiast mee, dat was erg leuk!”, vertelt Swetlana. “Werken bij Duinrust is elke dag weer anders. Dat maakt het zo leuk om te doen.”

Ben je geïnteresseerd in een baan bij Cardia? Kijk dan eens op onze vacaturepagina.

Pagina terug