« »

Nieuws

Cardia niet op IGZ publicatielijst verpleeghuizen

Nieuws
06 JUL 2016

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft gisteren een lijst gepubliceerd met 150 verpleegzorginstellingen waar afgelopen anderhalf jaar intensief toezicht is gehouden. Omdat staatssecretaris Van Rijn wilde weten of er verpleeghuizen zijn waar de veiligheid niet op orde is, heeft de IGZ zich gericht op 150 instellingen die al eens onderwerp van onderzoek waren geweest. Cardia staat niet op deze lijst.

Wij herkennen ons in de reactie van onze branche-organisatie Actiz:

,,Wij zijn als branchevereniging met recht trots op de goede kwaliteit van het overgrote deel van de verpleeghuizen. Dat is te danken aan onze medewerkers, die dag en nacht voor onze cliënten klaar staan. In de publiciteit sneeuwt dit beeld helaas onder, terwijl het beeld ook door de IGZ en de staatssecretaris wordt bevestigd. Tegelijkertijd zijn wij als sector transparant en aanspreekbaar op die situaties waar de kwaliteit tekort schiet. Aan kwaliteitsverbetering willen wij graag samen werken, maar dat vraagt wel zorgvuldigheid van alle betrokkenen.’’

De zorgverlening in de ouderenzorg verzwaart en wordt steeds complexer. Cardia investeert in kwaliteitsverbeteringen om hierin mee te groeien en blijvend goede zorg te leveren aan onze bewoners.

Pagina terug