« »

Nieuws

Cardia Rolstoeldriedaagse in de krant

Nieuws
16 JUN 2016
Rollend aan de wandel

door Marieke van Essen - BRON: TELEGRAAF

Tientallen Rijswijkse bejaarden hebben gisteren de tijd van hun leven gehad tijdens de allereerste editie van de rolstoeldriedaagse. Het initiatief is een idee van verzorgingshuis Onderwatershof, die bewoners meer wil laten bewegen. 


Bejaarde bewoners beginnen aan dag één van de tocht. FOTO PETER VAN ZETTEN

Uitgerust met stempelkaarten, een routebeschrijving en versnapering maakten de overwegend vrouwelijke deelnemers een drie kilometer lange wandeltocht door het centrum. Voor Wilhelmina Burger ging in alle opzichten de zon op. Nadat binnen nog even snel Buienradar was gecheckt, kwam de 87-jarige Rijswijkse, met in haar kielzog een lang lint van rolstoelen en rollators, zwaaiend naar buiten. „Wat gezellig! Dit had ik nooit willen missen”, riep ze stralend. Tot vorig jaar kon de Rijswijkse alles. Kanker en een tia zorgden ervoor dat haar leven ingrijpend veranderde. „Ik heb fijne kinderen die me zo nu en dan met de auto komen halen. Maar als ze niet kunnen en niemand komt me halen, dan zit ik in m’n hok. Daarom ben ik nu zo blij. Vrijwilligers maken dit mogelijk en dat is fantastisch. Wat zouden we zonder deze mensen moeten?”

De vrijwilligers hadden al net zo veel lol. Terwijl bij de ingang van het verzorgingshuis vrolijke muziek van Guus Meeuwis was te horen, gingen de grapjes over tafel: „Kom lieve mensen, anders roesten jullie vast!”

De initiatiefnemers noemen de rolstoeldriedaagse, compleet met erevaantjes en certificaat na afloop, nu al een succes. „Kijk naar die blije koppies”, aldus Petra Versluis. „Veertig bewoners tussen de zeventig en honderd die lekker gezond bezig zijn. Dus wie weet, volgend jaar weer.”

Pagina terug