« »

Nieuws

Uitreiking nominatie Planetree Award & Planetree International op bezoek

Nieuws
24 MAA 2016Vrijdag 18 maart ontving zorgorganisatie Cardia op de locatie Tabitha aan de Mozartlaan, Loosduinen hoog bezoek van de president van Planetree International, mevrouw Susan Frampton. Zij werd begeleid door mevrouw Marita Bossers, directeur Planetree Nederland.

Tijdens een rondleiding door het gebouw en de tuin, vertelden medewerkers bevlogen hoe zij vorm en inhoud geven aan dementiezorg. De deelname aan de gespreksgroep bracht herinneringen rond het vieren van Pasen terug bij bewoners met gevorderde dementie. Dit werd zeer gewaardeerd door onze gasten. Dit heeft geleid tot een vruchtbare uitwisseling van goede praktijken, waarbij ook Cardia werd gevoed met nieuwe ideeën.

Uitreiking Nominatie Planetree Project Award

Tijdens de Planetree Conferentie die de dag ervoor plaatsvond, heeft Cardia de nominatie voor de Award uitgereikt gekregen. De jury verwoordde het als volgt: “Alle nominaties brengen mensgerichte zorg dichterbij.

”Nominatie voor ‘U woont nu hier’'

Cardia wil een verdiepingsslag maken in de kleinschalige zorg voor mensen met dementie met betrekking tot hun gewoonten. Cardia heeft de ambitie de beste zorg te verlenen aan mensen met dementie. Hiervoor is allereerst een prettige woonomgeving noodzakelijk welke recht doet aan wat mensen gewend waren te doen. Cardia laat met het traject ‘U woont nu hier’ zien dat het mogelijk is om te transformeren van een klassieke zorginstelling naar een woonplek voor mensen met dementie.

Planetree is een non-profitorganisatie die mensen en zorgorganisaties helpt de best mogelijke mensgerichte zorg te realiseren. Dat gebeurt met vier activiteiten die elkaar versterken: Aanpak, Model, Netwerk en Certificering.

Als lid van Planetree heeft Cardia tijdens de conferentie een verdiepingssessie verzorgd. Deze goedbezochte sessie is gegeven door regiomanager, Annelies Kloppenborg, en Jan Luursema over de visie achter de geplande verbouwing van Tabitha.

Pagina terug