« »

Nieuws

Bezoek van Actiz voorzitter Henk Kamp

Nieuws
24 AUG 2018
Bezoek van Actiz voorzitter Henk Kamp

Op vrijdagmiddag 24 augustus jl. heeft de voorzitter van Actiz, Henk Kamp, samen met de adjunct-directeur van Actiz, Charlotte Vromans een werkbezoek afgelegd aan de woonzorgzorglocaties Duinrust en de Thuishaven van Cardia.

De voormalige minister was oprecht geïnteresseerd in de verbouwingsplannen van de Thuishaven. Tijdens het bezoek hebben we aandacht gevraagd voor de vergoeding rondom de duurzaamheidseisen en domotica. De huidige financiering is niet toereikend om nieuwe technieken tijdens een verbouwing in te kunnen voeren. Cardia wil bijvoorbeeld leefcirkels in de Thuishaven inzetten zodat aan mensen met dementie met BOPZ indicatie de mogelijkheid van maximale bewegingsvrijheid wordt gegeven.  Daarnaast zijn onderwerpen als beperkte beschikbaarheid van nieuw personeel en het beter afstemmen van kwaliteitsindicatoren die echt voor het primaire proces relevant zijn, besproken.


"Brand" incident bij de Thuishaven

Nieuws
29 AUG 2018

Vanochtend is er rond half tien een brandmelding bij onze woonlocatie de Thuishaven geweest. Op het dak van de Thuishaven was er een rookontwikkeling. Uit voorzorg omdat het om oudere bewoners gaat, is de procedure rondom een brand in werking getreden. De brandweer en politie waren in een kort tijdsbestek bij de Thuishaven. Samen met de hulpdiensten hebben de medewerkers van Cardia de bewoners van de bovenliggende etages naar een andere plek gebracht.

Brandveilig

Om half elf gaf de brandweer al de melding dat het gebouw brandveilig was en iedereen weer terug naar zijn of haar huis kon. Uiteindelijk bleek het niet te gaan om een brand. Er is geen vuur vrijgekomen, alleen rookontwikkeling. Er zijn gelukkig ook geen gewonden. We willen de brandweer en politie bedanken voor hun zorgvuldigheid.

Informatie

We begrijpen dat een dergelijke gebeurtenis impact heeft op onze bewoners en collega’s. We zijn daarom samen met de burgemeester direct langs de bewoners van de Thuishaven langsgegaan. Daarnaast hebben we om 14.15 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd om vragen te beantwoorden.


Het nieuwe Cardia Magazine is uit

Nieuws
17 JUL 2018
Meneer en mevrouw Koenders waren op 30 maart jl. 70 jaar getrouwd. Samen hebben ze veel zien veranderen en meegemaakt. Wat is het geheim van hun huwelijk?  Lees hun verhaal en hoe Astrid haar hart volgde in het nieuwe Cardia Magazine

Bewoners Onderwatershof bezoeken Hoek van Holland

Nieuws
16 JUL 2018

Zon, zee, strand en veel gezelligheid zijn de beste ingrediënten voor een stranduitje. Op 4 juli gingen een groot deel van de bewoners van Onderwatershof een dagje naar Hoek van Holland. Daar was in samenwerking met het Ouderenfonds een uitje naar het strand georganiseerd.

 


werkenbijcardia.nl is live!

Nieuws
09 JUL 2018

Hebben jullie hem al gezien? De werkenbijcardia.nl website is live en hier zijn we ontzettend trots op! 

 


Ontmoetingscentrum Rijswijk van start!

Nieuws
25 JUN 2018

Op 28 juni deed wethouder  Jorke van der Pol de officiële opening van het Ontmoetingscentrum Rijswijk. Met deze bijeenkomst wilde het Ontmoetingscentrum Rijswijk de aanwezigen een beeld geven hoe zij mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers ondersteuning wil gaan bieden. Ook was er een informatiemarkt met verschillende kraampjes. Hier werd meer uitgelegd over de diverse diensten in de gemeente Rijswijk voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers.


Cardia geeft eigenaarschap aan de medewerkers

Nieuws
19 JUN 2018
In het kader van het programma Waardigheid en trots hebben we ons gericht op het onderwerp eigenaarschap van de medewerkers. Een traject dat onderdeel uitmaakt van een grootschalige cultuurverandering, die ook na afronding van dit traject gewoon doorgaat. ‘We hebben een enthousiaste voorhoede gecreëerd.’

Week van plezier! 25 t/m 29 juni

Nieuws
11 JUN 2018

Vanuit ons ‘hart voor zorg’ werken wij met bezieling, plezier en zijn we deskundig. Na groot succes organiseren we ook dit jaar weer de weken van plezier, deskundigheid en bezieling voor alle medewerkers van Cardia.


Aftrap (geriatrisch)netwerk oud Rijswijk

Nieuws
11 JUN 2018
Ruim 35 professionals, waaronder medewerkers van Cardia, hebben enthousiast en vol inspiratie deelgenomen aan de aftrap bijeenkomst van het (geriatrisch) netwerk in oud Rijswijk op 24 mei jl.

Bezoek tweede kamerlid Evert Jan Slootweg aan Onderwatershof

Nieuws
07 JUN 2018

Afgelopen maandag heeft CDA tweede kamerlid Evert Jan Slootweg een werkbezoek gebracht aan onze locatie Onderwatershof in Rijswijk. We hebben laten zien hoe we binnen Onderwatershof inspelen op de verzwaring van zorg.


Woonzorgcentrum Tabitha: 80 jaar zorg met bezieling en plezier!

Nieuws
28 MEI 2018

Donderdag 31 mei aanstaande viert woonzorgcentrum Tabitha aan de Mozartlaan in de Haagse wijk Loosduinen haar 80e verjaardag. Wat door een aantal bevlogen baptistenvrouwen in Scheveningen begon als initiatief om de nood in grote Haagse gezinnen vlak voor de Tweede Wereldoorlog te lenigen, is uitgegroeid tot een kleinschalige woonzorgverpleeglocatie met hart voor zorg en een sterke verankering in de buurt. En dat mag gevierd worden!


Wijkbijeenkomst 25 mei de Thuishaven

Nieuws
25 MEI 2018
Wij nodigen alle wijkbewoners van harte uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst waar we u informeren over de renovatie van
woonzorgcentrum de Thuishaven op vrijdag 25 mei 2018.

Bewoners Duinrust maken kennis met de Thuishaven

Nieuws
26 APR 2018
Een leuk artikel in de Scheveningsche Courant over de verhuizing naar en verbouwing van de Thuishaven.

Kortdurend verblijf bij Duinrust

Nieuws
24 APR 2018

Bij Duinrust is er de mogelijkheid om kortdurend te verblijven omdat u herstellende bent van een ziekenhuisopname of wanneer het thuis tijdelijk niet meer gaat en uw partner, familie of mantelzorger tijdelijk niet of onvoldoende voor u kan zorgen. 


Renovatie maakt Thuishaven geschikt voor bewoners Duinrust

Nieuws
24 APR 2018
De Scheveningsche Courant heeft een artikel geschreven over de verbouwing in de Thuishaven.

Film over Planetree

Nieuws
23 APR 2018
Film over Planetree

De mensgerichte zorg van Cardia is gebaseerd op het zogenoemde Planetree-zorgconcept. Dat richt zich op:

  • Betere zorg
  • Een (financieel) gezonde organisatie met tevreden cliënten en medewerkers.
  • Een plezierige omgeving, die bijdraagt aan het welbevinden van onze cliënten.

Bijgaande nieuwe video van Planetree geeft een mooi beeld van de meerwaarde van dit zorgconcept.


Kom je ook naar de workshop op 20 april?

Nieuws
09 APR 2018

Graag nodigen wij medewerkers in de ouderenzorg uit voor een inspirerende bijeenkomst over het leggen van verbinding!


Als medewerker in de zorg heb je vaak een hart voor bepaalde personen of juist die ene cliënt. Je hebt er een speciale band mee. Hoe word je nog beter in het leggen van verbinding in contacten met andere cliënten, je directe collega’s en zelfs met jezelf? Op 20 april gaat Jan van Baardewijk, een veel gevraagde spreker in de zorg, op een praktische manier je antwoord geven op deze vraag. Vanaf 14.00 uur ben je van harte welkom. Wil je meer weten over de workshop of je aanmelden? Stuur dan een mail naar communicatie@cardia.nl


Ondertekening aanpak tekorten

Nieuws
08 APR 2018
Bestuurders en vertegenwoordigers van zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs en gemeenten in Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord waren op 27 maart in Zoetermeer bijeen om hun handtekening te zetten onder het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten, (RAAT). Ook Cardia heeft deze intentieverklaring ondertekend. Het actieplan is een landelijk initiatief vanuit VWS om vanuit iedere regio in Nederland een actieplan op te stellen om regionaal de oplopende personeelstekorten in zorg en welzijn aan te pakken. Werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt zet zich in deze regio in voor de uitvoering van het actieplan.

Echtpaar Koenders uit Landscheiding 70 jaar getrouwd!

Nieuws
30 MAA 2018

Vandaag vieren de heer Koenders (101 jaar) en mevrouw Koenders (94 jaar) hun platina huwelijk! Knus met zoon, dochter en schoonzoon in hun eigen appartement in Landscheiding. Het echtpaar Koenders heeft veel meegemaakt in Collega's Ineke en Annelies brachten het echtpaar een bezoekje op de kamer met een heerlijke taartpunt voor beiden.


GVP-er Ingrid: ‘’Door de vele nieuwe ontwikkelingen is het hier nooit saai.’’

Nieuws
30 MAA 2018

Ingrid werkt als EVV-er (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) en GVP-er (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie) op onze locatie Duinrust. ‘’In mijn werk moet ik geprikkeld worden. Het moet geen automatisme zijn. Ik moet een dag niet kunnen uitschrijven dan wordt het al snel saai. Hier is dat absoluut niet zo.’’


De overstap van parfumerie naar ouderenzorg

Nieuws
19 MAA 2018

Leerling verpleegkundige en EVV-er Queeny uit Tabitha maakte niet direct de overstap naar de ouderenzorg. ‘’Ik dacht eerst dit is niks voor mij.’’ Toen een vriendin een zorgopleiding ging doen, raakte ze geïnteresseerd. ‘’Mooi dat ik echt iets kan betekenen in mijn werk. Daarnaast krijg ik de kans om diverse opleidingen te volgen. Het is iets heel anders dan werken bij parfumerie Douglas, maar dit past goed bij mij.’’


Nieuwe bomschuit gearriveerd in de Thuishaven

Nieuws
17 MAA 2018

Onder grote belangstelling heeft Wethouder Karsten Klein vanochtend samen met de bewonerscommissie van de Thuishaven de officiële onthulling gedaan van het scheepsmodel van de nieuwe bomschuit.


GVP-er Marianne: ''Het is de kunst om contact te leggen ook als een gesprek niet meer mogelijk is.''

Nieuws
08 MAA 2018

Marianne werkt nu 5 maanden als GVP-er (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie) bij Onderwatershof. ‘’Mijn hart ligt bij het verzorgen en begeleiden van psychogeriatrische bewoners. Het is de kunst om contact te leggen ook als een gesprek niet meer mogelijk is. Het kan een glimlach zijn of een twinkeling in de ogen of een aanraking. Dat is erg mooi om te mogen ontvangen, zo bijzonder.’’


Week Zorg & Welzijn bij Cardia

Nieuws
05 MAA 2018
Week Zorg & Welzijn bij Cardia

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 t/m 17 maart 2018. Diverse zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren. Ook Cardia doet mee met deze week en biedt vanuit onze locaties een interessant activiteitenprogramma voor zowel bewoners en wijkbewoners.


NL Doet bij Onderwatershof

Nieuws
27 FEB 2018

Op vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart vindt de Landelijke Vrijwilligers actie NL Doet weer plaats.

 

 


Nieuwe bomschuit in de Thuishaven gepresenteerd

Nieuws
16 FEB 2018
Vandaag heeft wethouder Karsten Klein in woonzorgcentrum de Thuishaven in Scheveningen het scheepsmodel van de nieuwe bomschuit gepresenteerd. In het drukbezochte restaurant ‘de Thuiskamer’ kregen de bewoners de eerste beelden te zien van deze bomschuit. Bewoner dhr. Buijs: ‘’Schitterend dat er zo snel een nieuwe bomschuit is gekomen. Echt fantastisch.’’

Verpleegkundige Madjenta over haar overstap naar de ouderenzorg

Nieuws
15 FEB 2018

Madjenta is nu 1,5 jaar verpleegkundige op onze locatie Landscheiding op de 2e en 4 etage waar ze werkt op de afdeling somatiek. ,, Ik heb 10 jaar gewerkt in de gehandicapte zorg en wilde wat anders. Het gesprek bij Cardia voelde zo goed en met name het ‘hart voor zorg’ sprak mij erg aan waardoor ik de overstap waagde.’’

 


Blijf je nog even!

Nieuws
08 FEB 2018
Blijf je nog even? Een goed gesprek, levenservaringen uitwisselen, daar hebben we allemaal behoefte aan. Sinds vier jaar is er vanuit Cardia in Loosduinen en Mariahoeve een project met dezelfde naam ‘Blijf je nog even’. Geestelijk verzorgers Hanny van der Stelt (Tabitha) en Mirjam röhling (Mariahoeve) begeleiden  samen met de Haagse kerkorganisatie Stek vrijwilligers om gespreksmaatje te zijn voor aan huis gebonden ouderen. Meer informatie is te vinden in ons nieuwe Cardia Magazine!

Wegwijzer mantelzorg

Nieuws
10 JAN 2018

Zorgt u voor een ouder of partner? Bekijk dan de wegwijzer van Mezzo met tips voor u in uw zorg voor een ander.


Bomschuit afgebrand teruggevonden

Nieuws
08 JAN 2018
Half november is het scheepsmodel ‘de Scheveningen 366’ gestolen uit de Thuishaven. Vandaag kregen wij het bericht dat de Bomschuit afgebrand is teruggevonden in de buurt van zwembad de Blinkerd.

Cardia in kerstsferen

Nieuws
22 DEC 2017

Wat gebeurt er veel op onze locaties rondom kerst. Van kerstdiners tot kribbetochten en muzikale optredens. Ook is het Cardia magazine deze maand uitgekomen met als thema ‘bezieling’. Hier staan veel mooie artikelen in over bezielde collega’s en bewoners.


Samenwerking Servicepunt XL en Cardia

Nieuws
14 DEC 2017

De afgelopen periode hebben medewerkers van het Servicepunt XL op uitnodiging van Cardia een presentatie gegeven aan diverse teams van huishoudelijk medewerkers. Naast de uitleg over wat een Servicepunt XL allemaal kan bieden, zijn ze met elkaar in gesprek gegaan over wat de medewerkers dagelijks tegenkomen in hun werk. De bijeenkomst hebben beide organisaties als waardevol ervaren en vormt een goede basis voor meer samenwerking.

 


Annette, verzorgende IG wijkzorg: ,,de vrijheid van deze functie spreekt mij erg aan!’’

Nieuws
10 NOV 2017
Annette is al 11 jaar werkzaam bij Cardia en vanaf 2013 doorgestroomd naar de functie van VIG-er in de thuiszorg bij Landscheiding. ,, De vrijheid van deze functie spreekt mij erg aan. Je werkplek wisselt steeds doordat je van cliënt naar cliënt gaat en je steeds bij iemand anders thuiskomt, die afwisseling vind ik erg leuk!’’

Zaterdag 4 november open dag locatie Duinrust

Nieuws
01 NOV 2017

Graag nodigen wij u uit voor onze open dag op zaterdag 4 november. Tijdens de open dag is iedereen welkom om kennis te maken met woonzorgcentrum Duinrust. Duinrust heeft een gezellige en huiselijke sfeer waar we onze bewoners een compleet pakket van wonen, zorg en welzijn aanbieden. Wil je de sfeer komen proeven? Wij openen onze deuren van 10:00 uur tot 16:00 uur.

 


,,Als wijkverpleegkundige vind ik het leuk om te adviseren en te coachen''

Nieuws
01 NOV 2017
Jolanda van Popering is net 2,5 maand werkzaam bij Cardia en heeft het helemaal naar haar zin. Ze heeft hiervoor bij een revalidatiecentrum gewerkt en is nu aan de slag als wijkverpleegkundige bij Tabitha. ,,Als wijkverpleegkundige vind ik het leuk om te adviseren en te coachen, daarnaast ben je voor veel collega’s een vraagbaak voor onder andere medische vraagstukken.’’

7 november gratis gouden appeltaart proeverij Tabitha

Nieuws
01 NOV 2017

Komt u ook op dinsdag 7 november van 10:00 uur tot 11:30 uur een lekker gratis kopje koffie drinken in woonzorgcentrum Tabitha? Het is de eerste keer dat Tabitha een ‘Gouden’ koffiemoment samen met Stichting Gouden Dagen organiseert, daarom heeft dit koffiemoment een extra feestelijk tintje!


‘Ik kan mij geen leukere baan bedenken dan werken in de thuiszorg’

Nieuws
23 OKT 2017
Hoe zien de werkzaamheden van onze wijkverpleegkundige Desiré eruit? Waarom heeft zij gekozen voor het werk in de thuiszorg? En wat voor een eigenschappen moet je bezitten als wijkverpleegkundige? Lees hier haar verhaal en wordt ook enthousiast over het werken in de thuiszorg!

Hoe is het om in de thuiszorg te werken?

Nieuws
16 OKT 2017
Onze recruiter Patricia loopt een dagje mee met collega Eva van de thuiszorg, want is werken in de wijk echt ongezelliger en minder persoonlijk dan altijd wordt beweerd door sollicitanten? Lees haar ervaringen in deze blog:

Zingen, Geloven & Leven

Nieuws
13 OKT 2017

Als je geheugen je in de steek laat, kan er veel veranderen in het leven van iemand op hoge leeftijd. Je verdwaalt als het ware in je eigen leven of zoals de Vlamingen zo mooi zeggen: Je loopt verloren...


Regionale Campagne VVT ‘MooiMensenwerk’ van start

Nieuws
12 SEP 2017
Vandaag op dinsdag 12 september is de regionale campagne MooiMensenwerk voor werken in de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg gelanceerd. MooiMensenwerk is een initiatief van Cardia en 10 collega VVT-organisaties uit de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord.

Vrijwilliger in het zonnetje

Nieuws
29 JUL 2017
Cardia kan niet zonder vrijwilligers. Ze zijn onbetaalbaar en waardevol. Vrijwilligers bieden net dat beetje extra aan de bewoners en de organisatie. Daarom zetten we af en toe een vrijwilliger in het zonnetje. Deze keer is dat Mathilde, zij is afgelopen juni met veel plezier aan de slag gegaan als vrijwilliger in Cardia Landscheiding.

Medewerker aan het woord

Nieuws
24 JUL 2017
Zo’n 700 medewerkers zetten zich dagelijks in voor onze cliënten. Zo ook Swetlana Malaya. Swetlana is in februari in Duinrust aan de slag gegaan als leerling Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG). Zij neemt ons een dagje mee achter de schermen van Duinrust en laat zien wat haar baan zo interessant en veelzijdig maakt.

Uitbureau Tabitha

Nieuws
26 JUL 2017
Het Uitbureau in Tabitha is geopend. Wat doet het Uitbureau? Waar zit het? Nanette Young-Houtman, Coördinator Welzijn, vertelt hier meer over.

Van zorg geven naar zorg ontvangen

Nieuws
20 JUL 2017

Ruim een jaar woont dhr. Van der Kleij bij Cardia Landscheiding. Hij heeft vroeger als psychiatrisch verpleegkundige bij verschillende zorgorganisaties gewerkt. Nu zijn de rollen omgedraaid en moet hij soms accepteren dat andere mensen voor hem zorgen. Hoe ervaart dhr. Van der Kleij dit? En wat vindt zijn EVV-er Madjenta Granacher ervan?


Waarschuwingsregister in regio Haaglanden

Nieuws
23 JUN 2017

Het Waarschuwingsregister meldt wanneer een medewerker van een aangesloten zorgorganisatie zich heeft misdragen. In de detailhandel werken ze al jaren met zo'n register. De eerste ervaringen binnen de langdurige zorg zijn afgelopen tijd opgedaan in de regio Haaglanden. Ook Cardia is bij het Waarschuwingsregister aangehaakt.

 


Terugblik op rolstoeldriedaagse van Onderwatershof

Nieuws
16 JUN 2017

Een ontvangstcomité van de Rijswijkse burgemeester en de wethouders stond gistermiddag klaar om de ruim vijftig deelnemers van de rolstoeldriedaagse van Onderwatershof feestelijk binnen te halen. De deelnemers kregen een medaille, getuigschrift en bloemen van het college. 


Nieuwe route aanmelding casemanagement dementie

Nieuws
21 MEI 2017

Het bestuur van de Stichting Transmurale Zorg heeft besloten het Centraal Aanmeldpunt voor mensen met dementie stop te zetten. Het aanvragen van een casemanager verloopt vanaf 13 april 2017 direct bij de organisaties die casemanagement aanbieden. 

 


Senioren Woonbeurs in Rijswijk op zaterdag 20 mei 2017

Nieuws
10 MEI 2017

Op zaterdag 20 mei 2017 van 10:00 tot 15:00 uur organiseert de Gemeente Rijswijk een Senioren Woonbeurs in wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1, te Rijswijk. 


Dhr. Koenders (101 jaar) bewoner Landscheiding oudste veteraan Den Haag

Nieuws
05 MEI 2017

Op 5 mei vieren wij de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland en dat we sindsdien in vrijheid leven. Meneer Koenders bewoner van Landscheiding heeft de tweede wereldoorlog nog bewust meegemaakt als militair en is met zijn 101 jaar de oudste veteraan van Den Haag en omstreken.


Geslaagde open dag Tabitha, Landscheiding en Onderwatershof

Nieuws
20 MAA 2017

In de week van Zorg & Welzijn hebben de Cardia locaties Tabitha, Landscheiding en Onderwatershof hun deuren geopend voor het publiek. Er was veel belangstelling en alle locaties zijn druk bezocht. 


Smakelijke maaltijd voor wijkbewoners bij Tabitha en Landscheiding

Nieuws
20 MAA 2017

Restaurant de Boeg (woonzorgcentrum Tabitha) in de Haagse wijk Loosduinen en het Grand Cafe Landscheiding in de Haagse wijk Mariahoeve bieden alle wijkbewoners een smakelijke maaltijd tegen een vriendelijke prijs.


Cardia opent haar deuren tijdens week Zorg & Welzijn

Nieuws
18 MAA 2017

In de week van Zorg & Welzijn openen diverse zorginstellingen hun deuren. Ook Cardia doet hieraan op 18 maart bij de locaties Landscheiding en Onderwatershof mee. Tijdens de open dag is iedereen welkom om kennis te maken met onze locaties.


Burgemeester en Wethouders Rijswijk aan de slag bij Onderwatershof

Nieuws
10 MAA 2017
De Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen is vanochtend samen met vier wethouders tijdens NLdoet bij ons woonzorgcentrum Onderwatershof aan de slag gegaan. Het terras is grondig door het college schoongemaakt.College B&W Rijswijk doet mee aan NLdoet bij Onderwatershof

Nieuws
07 MAA 2017

Het college van burgemeester en wethouders van Rijswijk gaat vrijdag tijdens NLdoet aan de slag bij ons woonzorgcentrum Onderwatershof. Naast het college komen ook het CAK, Present Den Haag en een groep gemeenteambtenaren langs voor vrijwilligerswerk.

 


13 maart repair cafe Onderwatershof

Nieuws
02 MAA 2017

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Natuurlijk kunt u bij ons terecht met uw kapotte kleding, huis-tuin-en keukenapparatuur, maar ook met een vraag over uw pc, excell, een probleem op het gebied van software, het trage werken van de computer of een bijlage in de email die u niet kunt openen. Onze vrijwilligers geven u op deze vragen graag advies.


Bewoner Tabitha in Een vandaag ‘75 jaar na de slag om de Javazee’

Nieuws
27 FEB 2017

Op 27 Februari 1942, enkele minuten na vier uur in de middag, komt in de Javazee de Japanse vloot in zicht. Vrijwel onmiddellijk begint de strijd die -nu 75 jaar later- de geschiedenis is ingegaan als de Slag in de Javazee. De Nederlandse vlootvoogd  Karel Doorman had de leiding over het Brits-Amerikaans-Australisch en Nederlands eskader. 


Ervaringen van onze bewoners op Zorgkaart Nederland

Nieuws
03 FEB 2017
Ervaringen van onze bewoners op Zorgkaart Nederland

Afgelopen maanden heeft een interviewteam van Zorgkaart Nederland een bezoek gebracht aan onze locaties. Verschillende bewoners zijn geïnterviewd over hun ervaringen. Deze resultaten zijn inmiddels te vinden op de website van Zorgkaart Nederland. 


Huishoudelijke hulp goed geregeld

Nieuws
23 DEC 2016

De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk en Westland hebben met de aanbieders van huishoudelijke hulp, waaronder Cardia, afspraken gemaakt over de inzet van huishoudelijke hulp in de vier gemeenten voor 2017 en 2018. In deze gemeenten kunnen inwoners die dat nodig hebben gebruik blijven maken van goede huishoudelijke hulp.


vrijwilligerswerkvacatures.nl gelanceerd

Nieuws
08 DEC 2016

Op de Dag van de Vrijwilliger op 7 december heeft Cardia in samenwerking met werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt en verschillende andere zorg- en welzijnsorganisaties in de regio’s Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord de site vrijwilligerswerkvacatures.nl gelanceerd. 

 


ING Nederland op bezoek bij Onderwatershof

Nieuws
01 NOV 2016

Van heel Nederland kiest Rijswijk het meest voor ING. Om Rijswijk te bedanken verrasten ze de Rijswijkers met een feestelijke dag.
ING Nederland bracht ook een bezoek aan onze locatie Onderwatershof om vrijwilligerswerk te doen en de bewoners te trakteren op gebak.


Ouderdom als roeping

Nieuws
31 OKT 2016
Wanneer we eens luisteren naar de manier waarop vaak over ouderdom gesproken wordt in onze maatschappij hebben we nogal wat reden tot somberheid. “De ouderdom is een proces van aftakeling” wordt er gezegd. Of “de ouderdom is een steeds grotere kostenpost”. En we worden alom opgeroepen er vooral niet oud uit te zien: grijze haren moeten gauw en grondig onder de verf verdwijnen, met een anti-rimpelcrème kan je niet vroeg genoeg beginnen en ook onze kleding moet tot doel hebben zo jong mogelijk te lijken. Dat ouderdom ook prachtige kanten heeft, dat ouderdom rust kan geven, wijsheid, inzicht, relativering en een schat aan kennis en ervaring die steeds zeldzamer wordt, dat horen we veel minder vaak.

Alzheimer Café: Toegankelijk en informatief

Nieuws
11 NOV 2016

In het Alzheimer Café worden  alle aspecten van het leven met dementie besproken. Elke maand licht een expert er één
onderwerp uit. En door de kleinschalige en gemoedelijke sfeer ontstaat er als vanzelf een open gesprek tussen mantelzorgers, dementerenden, medewerkers en experts.


Cardia deelnemer maand van de vitaliteit

Nieuws
01 OKT 2016
Cardia deelnemer maand van de vitaliteit

In Den Haag is oktober uitgeroepen tot de Maand van de Vitaliteit. In deze maand  worden allerlei evenementen georganiseerd om Hagenaren vitaal van lichaam en geest te houden. Ook Cardia locaties Tabitha, Onderwatershof en Landscheiding doen hier actief aan mee.


Locatie Onderwatershof deelnemer beursvloer Rijswijk

Nieuws
29 AUG 2016

De Beursvloer is dé ontmoetingsplek voor bedrijven/serviceclubs en maatschappelijke organisaties in Rijswijk. Op vrijdag 9 september 2016 is de derde Beursvloer in de Rijswijkse Schouwburg vanaf 16.00 uur. Ook Cardia locatie Onderwatershof is weer van de partij.


Oproep van ActiZ in debat over verpleeghuiszorg

Nieuws
20 JUL 2016

De afgelopen weken was de kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen vaak in het nieuws. Dat zorgde voor veel dialoog en reacties. En soms ook voor onrust: bij cliënten, hun familie en bij medewerkers in de zorg.


‘Onderzoek: Hoe willen senioren wonen in Rijswijk?’

Nieuws
07 JUL 2016
Om de wensen van de Rijswijkse senioren met betrekking tot huisvesting in kaart te brengen werd in opdracht van de woningcorporaties Rijswijk Wonen en Vidomes, de zorginstellingen Cardia en Florence alsmede de institutionele investeerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance en de gemeente Rijswijk de afgelopen maanden een grootschalig onderzoek georganiseerd.

Cardia niet op IGZ publicatielijst verpleeghuizen

Nieuws
06 JUL 2016

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft gisteren een lijst gepubliceerd met 150 verpleegzorginstellingen waar afgelopen anderhalf jaar intensief toezicht is gehouden. Omdat staatssecretaris Van Rijn wilde weten of er verpleeghuizen zijn waar de veiligheid niet op orde is, heeft de IGZ zich gericht op 150 instellingen die al eens onderwerp van onderzoek waren geweest. Cardia staat niet op deze lijst.


Zilveren en Bronzen Bordjes voor Cardia

Nieuws
04 JUL 2016

Op donderdag 30 juni 2016 zijn de Gouden Bordjes weer uitgereikt aan Haagse zorg- en welzijnsinstellingen met de beste maaltijd in de meest gastvrije en sfeervolle omgeving. Cardia viel ook dit jaar weer in de prijzen. Locatie Duinrust heeft zelfs voor de vijfde keer het Zilveren Bordje ontvangen, ook locatie Tabitha werd voor de vierde keer in vijf jaar beloond met zilver. De Thuishaven mocht het Bronzen Bordje in ontvangst nemen.

 


Cardia Rolstoeldriedaagse in de krant

Nieuws
16 JUN 2016

Tientallen Rijswijkse bejaarden hebben gisteren de tijd van hun leven gehad tijdens de allereerste editie van de rolstoeldriedaagse. Het initiatief is een idee van verzorgingshuis Onderwatershof, die bewoners meer wil laten bewegen. Woensdag 15 juni schreef de Telegraaf erover, donderdag 16 juni stond het verhaal in de Rijswijkse Courant.


Stichting Alzheimer Nederland op bezoek bij Alzheimer Café

Nieuws
09 JUN 2016
Op woensdag 11 mei 2016 bezochten  Gert Teusink en Hellen Welling van Stichting Alzheimer Nederland het Alzheimer Café van Haagse Hout, dat georganiseerd werd door Cardia. Dit deden zij in het kader van een audit.

Zaterdag 11 juni Open dag Cardia Landscheiding

Nieuws
08 JUN 2016
Zaterdag 11 juni organiseert Cardia Landscheiding een Open dag om vrienden, familie en buurtbewoners kennis te laten maken met het vernieuwde, eigentijdse woonzorgcentrum en het Medisch Centrum Landscheiding. 

Feestelijke opening vernieuwd zorgcentrum Landscheiding

Nieuws
05 JUN 2016
Maandag 6 juni is de officiële opening van het vernieuwde zorgcentrum Landscheiding. Vanaf 16.00 uur staat er voor u een hapje en een drankje klaar. Zien we u daar?

Dag van de Verpleging 2016

Nieuws
17 MEI 2016
Donderdag 12 mei was het de Dag van de Verpleging. Om al onze medewerkers te bedanken voor hun inzet elke dag, hebben we ze even goed in het zonnetje gezet. En wat willen we allemaal het liefst op zo'n mooie, warme dag? Precies, ijs!

CODE ORANJE: door bezuiniging kabinet 10.000 banen in verpleeghuizen op de tocht!

Nieuws
28 APR 2016
Komende vrijdag besluit het kabinet of er op verpleeghuiszorg en de gehandicaptenzorg € 500 miljoen extra wordt bezuinigd. Wij geven daarom vandaag code oranje af: deze bezuiniging moet écht van tafel om nog goede en verantwoorde zorg te kunnen garanderen en voor 10.000 mensen om hun baan te behouden.

Alle Duinrust-chauffeurs slagen voor rolstoelbus rijexamen

Nieuws
12 APR 2016
Goed nieuws! Al onze chauffeurs voor locatie Duinrust zijn geslaagd voor hun rolstoelbus rijexamen.

'Een zorgprofessor liet zich 72 uur lang opnemen in een verpleeghuis'

Nieuws
07 APR 2016
De Correspondent schreef deze week een artikel dat wat ons betreft iedereen gelezen moet hebben. Zorgprofessor Henk Nies liet zich 72 uur lang opnemen in een verpleeghuis om te ervaren hoe dat is. Aan de hand van zijn ervaringen kon hij tien lessen trekken over wat hem straks misschien te wachten staat. Deze lessen deelt hij met De Correspondent, en wij delen ze nu met jullie!

Uitreiking nominatie Planetree Award & Planetree International op bezoek

Nieuws
24 MAA 2016

Vrijdag 18 maart ontving zorgorganisatie Cardia op de locatie Tabitha aan de Mozartlaan, Loosduinen hoog bezoek van de president van Planetree International, mevrouw Susan Frampton. Zij werd begeleid door mevrouw Marita Bossers, directeur Planetree Nederland. 


Ervaringen van onze bewoners

Nieuws
25 NOV 2015
Gedurende de afgelopen maand heeft een interviewteam van Zorgkaart Nederland een bezoek gebracht aan onze locaties Tabitha en Onderwatershof

De Maand van de Vitaliteit is van start gegaan!

Nieuws
16 NOV 2015
Heel de maand oktober staat Den Haag in het teken van ouderen en vitaliteit. Vele organisaties organiseren activiteiten voor senioren. Er is voor elk wat wils. Kijk dus snel op de website: www.maandvandevitaliteit.nl en dat waarderen we enorm!

Strandwalfestival groot succes!

Nieuws
09 NOV 2015
Afgelopen zaterdag vond het Strandwalfestival plaats in Rijswijk. Een jaarlijks terugkerend evenement wat veel bezoekers trekt, van jong tot oud! Ook Onderwatershof was een van de deelnemers. In het woonzorgcentrum waren verschillende optredens te zien van muzikale talenten en werd er ook voorgelezen uit Jip en Janneke.
Veel bezoekers hebben genoten op het terras, onder het genot van een hapje en een drankje. Op de verenigingenmarkt was Cardia vertegenwoordigd met een marktkraam, waar men alle informatie kon vinden over de woonmogelijkheden bij Cardia.