“Lekker genieten van het zonnetje en van elkaar”

Mevrouw Hoekstra – van Alphen is 85 jaar. Sinds een paar maanden woont ze op de begane grond van Woonzorgcentrum Tabitha in Loosduinen. Daarvoor zat ze in een kamer speciaal voor echtparen. “Mijn man had dementie. Gelukkig mocht ik met hem mee. We konden niet zonder elkaar.

We waren zelfs bijna 65 jaar samen. Twee maanden geleden is hij overleden,” vertelt ze.  Het was een moeilijk jaar, met het overlijden van haar man en de coronacrisis. Ondanks dat staat ze nog volop in het leven.

Kinderen en kleinkinderen
Het appartement van mevrouw Hoekstra staat vol foto’s van haar man, kinderen en achterkleinkinderen. “Kijk, wat een mooi meisje hé!.” Vol trots wijst ze naar een foto waarop haar kleindochter te zien is in een trouwjurk. Eén van haar kleinkinderen belt elke week. Gewoon voor de gezelligheid. Daarnaast komt haar dochter vaak langs om op te ruimen, te kletsen en de administratie te doen. “Mijn dochter vindt het moeilijk om weg te gaan. Ze wil haar moeder niet alleen achterlaten. Maar ik ben ook druk. Ik ga een kopje koffie drinken, even naar de tuin in het zonnetje zitten, dus dat is niet erg. Natuurlijk is het anders nu, maar het is nog steeds fijn.”

Engelse Wals

Met haar man deed mevrouw Hoekstra vroeger altijd aan dansen. Een mooie herinnering om op terug te kijken. “De Engelse Wals dat konden we als de beste! Als wij dan gingen dansen dan keek iedereen. Na afloop kregen we een groot applaus!” Nu geniet ze bij Tabitha van de leuke activiteiten, het contact met de andere bewoners en het zonnetje in de tuin. “Ik kijk ook elke dag naar Lingo. Dat vind ik zo leuk. Ik weet alles!”

Mensen met dementie
Mevrouw Hoekstra is één van de bewoners bij Tabitha met chronische, lichamelijke klachten. Hierdoor heeft ze hulp nodig. Naast mensen met somatische klachten wonen er bij Tabitha ook mensen met dementie. Deze mensen worden verzorgd in een huiselijke omgeving. De zorg is afgestemd op de persoonlijke wensen en behoeften van de cliënt. Wilt u komen wonen bij Cardia of informatie over het wonen bij Tabitha? Ga dan naar www.cardia.nl/locaties/tabitha of neem contact op met het Klantenbureau: 070 80 08 888.

Deel dit item