Hoe gaat het in de huiskamer?

Sinterklaasslingers, ingepakte cadeautjes, beeldhouwkunstwerken en een lieve knuffelkat. Zomaar een paar dingen die je ziet in de huiskamer van ‘Het Oude Dorp’, op de vierde etage van De Thuishaven. Zomaar een dag in december.

 Swetlana Malaya is verzorgende VIG en deze middag en avond verantwoordelijk voor negen bewoners. Ze eten samen, drinken een kopje koffie en zingen een liedje. “Voor mij is het een lichtpuntje als ik zie dat iedereen plezier heeft gehad,” zegt ze met een brede glimlach terwijl ze de peterselie snijdt.

Ruik maar

“Ruik maar, proef maar”, zegt ze tegen de al aanwezige bewoners, terwijl ze bezig is met de voorbereiding van het eten. “Ik heb een vraag voor u. Wat is dit?” Ze wijst naar de peterselie. Niemand weet het antwoord. De laatste bewoner, mevrouw Krosch-de Loo, leest rustig haar krantje.Totdat ze iets ruikt wat ze kent. “Peterselie!”, zegt ze direct. Swetlana knikt instemmend. “Inderdaad, peterselie.” Ze gaat verder met het maken van de bonensoep voor de bewoners. Mevrouw Gill snijdt het uitje, en daarna helpt mevrouw Bal-Fieret met het bakken van het uitje. Zo doet iedereen wat. Net als thuis.

Iedereen helpt mee, net als thuis

Lees het artikel verder in het Cardia Magazine van december met als thema: 'Geef Licht'. 

Huiskamer De Thuishaven 2

Deel dit item