Nieuws

Medewerkers
Medewerkers
LS kamer.jpg
LS kamer.jpg
Cardia-01843.jpg
Cardia-01843.jpg
« »

Bezoek van Actiz voorzitter Henk Kamp

Nieuws
24 AUG 2018
Bezoek van Actiz voorzitter Henk Kamp

Op vrijdagmiddag 24 augustus jl. heeft de voorzitter van Actiz, Henk Kamp, samen met de adjunct-directeur van Actiz, Charlotte Vromans een werkbezoek afgelegd aan de woonzorgzorglocaties Duinrust en de Thuishaven van Cardia.

De voormalige minister was oprecht geïnteresseerd in de verbouwingsplannen van de Thuishaven. Tijdens het bezoek hebben we aandacht gevraagd voor de vergoeding rondom de duurzaamheidseisen en domotica. De huidige financiering is niet toereikend om nieuwe technieken tijdens een verbouwing in te kunnen voeren. Cardia wil bijvoorbeeld leefcirkels in de Thuishaven inzetten zodat aan mensen met dementie met BOPZ indicatie de mogelijkheid van maximale bewegingsvrijheid wordt gegeven.  Daarnaast zijn onderwerpen als beperkte beschikbaarheid van nieuw personeel en het beter afstemmen van kwaliteitsindicatoren die echt voor het primaire proces relevant zijn, besproken.


"Brand" incident bij de Thuishaven

Nieuws
29 AUG 2018

Vanochtend is er rond half tien een brandmelding bij onze woonlocatie de Thuishaven geweest. Op het dak van de Thuishaven was er een rookontwikkeling. Uit voorzorg omdat het om oudere bewoners gaat, is de procedure rondom een brand in werking getreden. De brandweer en politie waren in een kort tijdsbestek bij de Thuishaven. Samen met de hulpdiensten hebben de medewerkers van Cardia de bewoners van de bovenliggende etages naar een andere plek gebracht.

Brandveilig

Om half elf gaf de brandweer al de melding dat het gebouw brandveilig was en iedereen weer terug naar zijn of haar huis kon. Uiteindelijk bleek het niet te gaan om een brand. Er is geen vuur vrijgekomen, alleen rookontwikkeling. Er zijn gelukkig ook geen gewonden. We willen de brandweer en politie bedanken voor hun zorgvuldigheid.

Informatie

We begrijpen dat een dergelijke gebeurtenis impact heeft op onze bewoners en collega’s. We zijn daarom samen met de burgemeester direct langs de bewoners van de Thuishaven langsgegaan. Daarnaast hebben we om 14.15 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd om vragen te beantwoorden.


Het nieuwe Cardia Magazine is uit

Nieuws
17 JUL 2018
Meneer en mevrouw Koenders waren op 30 maart jl. 70 jaar getrouwd. Samen hebben ze veel zien veranderen en meegemaakt. Wat is het geheim van hun huwelijk?  Lees hun verhaal en hoe Astrid haar hart volgde in het nieuwe Cardia Magazine

Bewoners Onderwatershof bezoeken Hoek van Holland

Nieuws
16 JUL 2018

Zon, zee, strand en veel gezelligheid zijn de beste ingrediënten voor een stranduitje. Op 4 juli gingen een groot deel van de bewoners van Onderwatershof een dagje naar Hoek van Holland. Daar was in samenwerking met het Ouderenfonds een uitje naar het strand georganiseerd.

 


werkenbijcardia.nl is live!

Nieuws
09 JUL 2018

Hebben jullie hem al gezien? De werkenbijcardia.nl website is live en hier zijn we ontzettend trots op! 

 


Ontmoetingscentrum Rijswijk van start!

Nieuws
25 JUN 2018

Op 28 juni deed wethouder  Jorke van der Pol de officiële opening van het Ontmoetingscentrum Rijswijk. Met deze bijeenkomst wilde het Ontmoetingscentrum Rijswijk de aanwezigen een beeld geven hoe zij mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers ondersteuning wil gaan bieden. Ook was er een informatiemarkt met verschillende kraampjes. Hier werd meer uitgelegd over de diverse diensten in de gemeente Rijswijk voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers.


Cardia geeft eigenaarschap aan de medewerkers

Nieuws
19 JUN 2018
In het kader van het programma Waardigheid en trots hebben we ons gericht op het onderwerp eigenaarschap van de medewerkers. Een traject dat onderdeel uitmaakt van een grootschalige cultuurverandering, die ook na afronding van dit traject gewoon doorgaat. ‘We hebben een enthousiaste voorhoede gecreëerd.’

Week van plezier! 25 t/m 29 juni

Nieuws
11 JUN 2018

Vanuit ons ‘hart voor zorg’ werken wij met bezieling, plezier en zijn we deskundig. Na groot succes organiseren we ook dit jaar weer de weken van plezier, deskundigheid en bezieling voor alle medewerkers van Cardia.


Aftrap (geriatrisch)netwerk oud Rijswijk

Nieuws
11 JUN 2018
Ruim 35 professionals, waaronder medewerkers van Cardia, hebben enthousiast en vol inspiratie deelgenomen aan de aftrap bijeenkomst van het (geriatrisch) netwerk in oud Rijswijk op 24 mei jl.

Bezoek tweede kamerlid Evert Jan Slootweg aan Onderwatershof

Nieuws
07 JUN 2018

Afgelopen maandag heeft CDA tweede kamerlid Evert Jan Slootweg een werkbezoek gebracht aan onze locatie Onderwatershof in Rijswijk. We hebben laten zien hoe we binnen Onderwatershof inspelen op de verzwaring van zorg.Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8