Ik ben verwijzer

Cardia is een organisatie voor ouderen met locaties in Den Haag, Scheveningen, Rijswijk en in Zoetermeer. Wij bieden een compleet pakket van wonen, welzijn en zorg. Verder leveren we thuiszorg en huishoudelijke hulp.

We denken graag met u mee wat de beste zorg voor uw cliënt is en hoe we die kunnen verlenen. Met altijd het belang van de cliënt voorop. Wij kijken naar de persoonlijke wensen en bieden zorg die aansluit bij de zorgvraag, zowel intramuraal als extramuraal.

Cardia gebruikt POINT, het elektronisch transferdossier voor de transfer en zorgoverdracht van cliënten. Via het elektronisch transferdossier kunnen zorginstellingen met één centraal transferdossier patiënten veilig, transparant, efficiënt en vooral op een cliëntvriendelijke manier overdragen naar de instelling voor vervolgzorg.

Neem contact op met ons klantenbureau voor meer informatie over ons aanbod en de mogelijkheden voor uw cliënt.

Veelgestelde vragen

Kan ik deelnemen aan welzijnsactiviteiten georganiseerd door Cardia? Bekijk antwoord

Wanneer u nog thuis woont, is het mogelijk om deel te nemen aan de activiteiten van de Ontmoetingscentra. Om deel te nemen aan het Ontmoetingscentra heeft u een zorgindicatie nodig. Bij het Ontmoetingscentrum zijn er wekelijks activiteiten.

Wat is thuiszorg met het Volledig Pakket Thuis? Bekijk antwoord

Met een Volledig Pakket Thuis (vpt) krijgt u zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U kunt terecht in één van de woonzorgcentra van Cardia of volledig zelfstandig blijven wonen. Wanneer u zelfstandig woont, is het afhankelijk van uw locatie of VPT voor u een mogelijkheid is.  

Bij VPT zorg kunt u denken aan de zorg die vergelijkbaar is met de zorg in een verzorgingshuis. U ontvangt persoonlijke zorg, maaltijden, personenalarmering en huishoudelijke hulp. Afhankelijk van uw situatie wordt bepaald welke diensten u nodig heeft van het Volledig Pakket Thuis.

Wat zijn de kosten van de thuiszorgdiensten van Cardia? Bekijk antwoord

Wanneer u persoonlijke verzorging en/of verpleging nodig heeft, regelt uw wijkverpleegkundige de indicatie. In veel gevallen wordt de thuiszorg vergoed vanuit de zorgverzekeringswet. Bij een WLZ-indicatie (Wet Langdurige Zorg) betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage. U kunt deze bijdrage berekenen met behulp van de rekenmodule op de website van het CAK.

Welke thuiszorgdiensten biedt Cardia? Bekijk antwoord

De thuiszorgdiensten die Cardia biedt zijn heel divers. U kunt gebruik maken van het Volledig Pakket Thuis of het Modulair Pakket Thuis. Binnen één van deze pakketten kunt u gebruik maken van de volgende diensten: wijkverpleging en persoonlijke verzorging, Casemanagement dementie, Individuele begeleiding en huishoudelijke hulp. We bekijken samen met u welke diensten voor u van toepassing zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is de Wet langdurige zorg? Bekijk antwoord

Intensieve zorg wordt betaald vanuit de Wet langdurige zorg, de WLZ. Om aanspraak te kunnen maken op zorg vanuit de WLZ heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg, het CIZ.

Wat zijn de huurkosten voor het huren van een woning met Volledig Pakket Thuis? Bekijk antwoord

De kosten voor het huren van de woonruimte met Volledig Pakket Thuis worden niet vergoed vanuit de Wet langdurige zorg. Dit betekent dat u bij het huren van een woning zelf verantwoordelijk bent voor uw huisvesting en de kosten ervan. De zorgkosten worden wel vergoed zoals beschreven bij ‘Wat zijn de zorgkosten voor het huren van een woning met Volledig Pakket Thuis?’.

Wat zijn de kosten voor het Volledig Pakket Thuis? Bekijk antwoord

De kosten voor het Volledig Pakket Thuis zijn opgesplitst in twee delen: de kosten voor de zorg en de kosten voor het huren van een woning

Wat zijn de kosten voor het wonen in een verpleeghuis? Bekijk antwoord

De kosten voor het wonen in een verzorgingshuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). U betaalt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK). Op de website van het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen. Daarnaast zijn er aanvullende kosten. Deze zijn voor uw eigen rekening. U kunt denken aan telefonie, welzijnsbijdrage, kapper, pedicure of de was. 

Wat zijn de kosten voor het wonen in een verzorgingshuis? Bekijk antwoord

De kosten voor het wonen in een verzorgingshuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). U betaalt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK). Op de website van het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen. Daarnaast zijn er aanvullende kosten. Deze zijn voor uw eigen rekening. U kunt denken aan telefonie, welzijnsbijdrage, kapper, pedicure of de was. 

Wat zijn de zorgkosten voor het Volledig Pakket Thuis? Bekijk antwoord

De zorgkosten voor het Volledig Pakket Thuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg. Dit geldt voor de zorg, maaltijden en het schoonhouden van de woonruimte. U betaalt wel een kleine inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK). Op de website van het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen. 

Veelgestelde vragen

Aan welke activiteiten kan ik deelnemen bij het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

Bij het Ontmoetingscentrum kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, gericht op activering en structuur. Denk bijvoorbeeld aan het samen bespreken van het nieuws, geheugentraining, tekenen, gymnastiek en schilderen. Een belangrijk en gezellig onderdeel van de dag is de gezamenlijke lunch.

Heb ik een zorgindicatie nodig voor de dagbesteding van Het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

Het Ontmoetingscentrum heeft u een zorgindicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Een indicatie voor de Wmo vraagt u bij de gemeente aan, een indicatie voor de Wlz bij het Centraal indicatiebureau Zorg (CIZ). Heeft u hier nog vragen over? Dan kunt u contact opnemen met één van de coördinatoren van het Ontmoetingscentrum.

Hoe is het vervoer geregeld voor het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

Het vervoer voor het Ontmoetingscentrum wordt voor u geregeld. Heeft u geen indicatie, dan betaalt u een eigen bijdrage voor het vervoer richting het Ontmoetingscentrum, met uitzondering van het Ontmoetingscentrum De Thuishaven in Scheveningen. Als u het fijn vindt dan kunt u ook zelfstandig naar het Ontmoetingscentrum komen.

Hoe kan ik me aanmelden voor de dagbesteding van het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

U kunt u zelf aanmelden voor de dagbesteding van het Ontmoetingscentrum. Het kan ook gedaan worden door een huisarts, casemanager, mantelzorger of iemand uit uw omgeving. Aanmelden kan via de coördinatoren van het ontmoetingscentrum. 

Is er ondersteuning vanuit het Ontmoetingscentrum voor de mantelzorgers? Bekijk antwoord

Er is een mogelijkheid voor ondersteuning vanuit het ontmoetingscentrum voor mantelzorgers. Als mantelzorger kunt u gratis deelnemen aan het Alzheimer Café. Tijdens een informele bijeenkomsten krijgt u informatie over dementie en kunt u ideeën en ervaringen uitwisselen. 

Kan de activiteitenbegeleider medicatie verschaffen of steunkousen aantrekken? Bekijk antwoord

De activiteitenbegeleider kan niet helpen bij het verschaffen van medicatie of het aantrekken van steunkousen. Wij kunnen u wel helpen herinneren dat u de medicatie moet innemen. 

Wat voor mensen komen naar de dagbesteding van het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

Naar de dagbesteding van het Ontmoetingscentrum komen mensen die behoefte hebben aan gezelschap en dagstructuur. Deze mensen hebben lichte tot wat verder gevorderde geheugenproblemen. 

Wat zijn de openingstijden van het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

Locaties en tijden

Ontmoetingscentrum Den Haag Loosduinen

Mozartlaan 211A

2555 JE Den Haag

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 - 15.00 uur

Ontmoetingscentrum Den Haag Mariahoeve

Ivoorhorst 155

2592 TH Den Haag

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 - 15.00 uur

Ontmoetingscentrum De Thuishaven

Neptunusstraat 1

2586 HP Den Haag

Maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 - 15.00 uur

Ontmoetingscentrum Onderwatershof

Van Vredenburchweg 26

2282 SH Rijswijk

Dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 -15.00 uur

 

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau